Οι εξελίξεις με Βραζιλιάνες και κοκαΐνη – Σε ίχνη σπείρας;

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκαν οι δυο Βραζιλιάνες οι οποίες συνελήφθησαν χθες στο Αεροδρόμιο Λάρνακας.

Η σύλληψη έγινε μετά από σχετική πληροφορία που αξιοποίησε η ΥΚΑΝ. Οι δυο, 30 και 31 ετών, ταξίδεψαν μέσω Αθήνας και Μαδρίτης και έφθασαν στην Κύπρο, όπου και ήταν ο τελικός προορισμός τους.

Σύλληψη 2

γυναικών στο Α.Λάρνακας- Απέβαλαν 1 κιλό κοκαΐνης

Αυτό που θα εξεταστεί πλέον είναι το ποιος θα ήταν ο παραλήπτης του ενός κιλού κοκαΐνης στη χώρα μας, το αν εμπλέκονται κι άλλα άτομα στην υπόθεση, καθώς επίσης και το αν έχουν ξαναέρθει στη χώρα μας.

Οι Αρχές αναμένεται να ζητήσουν άρση των τηλεπικοινωνιακών τους δεδομένων προκειμένου να διαφανούν πιθανές συνομιλίες τους, οι οποίες θα ξετυλίξουν το κουβάρι της υπόθεσης.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι δυο τους δεν παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα συνεργάσιμες με τις Αρχές, ενώ κάποιοι ισχυρισμοί που έδωσαν, διερευνώνται.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, λίγο πριν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, 20 Ιανουαρίου, οι δύο γυναίκες έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας από το Σάο Πάολο της Βραζιλίας με την τελευταία πτήση από την Αθήνα, προερχόμενες από τη Μαδρίτη.

Κατά τη διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου και μετά από εξέταση από μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, οι δύο γυναίκες θεωρήθηκαν ύποπτες και τους απαγορεύτηκε η είσοδος στη Δημοκρατία.

Οι γυναίκες κρατήθηκαν σε ειδική αίθουσα του αεροδρομίου προκειμένου να αναχωρήσουν για τη χώρα προέλευσής τους, δηλαδή τη Βραζιλία, με την επόμενη διαθέσιμη πτήση για την Αθήνα.

Γύρω στις 04.45 τα ξημερώματα της Κυριακής, 21 Ιανουαρίου, κατά τη διαδικασία αναχώρησής τους και κατά τη διάρκεια του ελέγχου αποσκευών, εντοπίστηκαν στην τσέπη του μπουφάν και στην τσάντα της 30χρονης από ένα κυλινδρικό σκεύασμα, εντός των οποίων υπήρχε άσπρη σκόνη που ομοίαζε με κοκαΐνη.

Αμέσως ενημερώθηκε η ΥΚΑΝ, μέλη της οποίας μετέβησαν στον χώρο και παρέλαβαν τα σκευάσματα, που ήταν συνολικού βάρους 500 περίπου γραμμαρίων, και μετά από γραπτή συγκατάθεση των δύο γυναικών οδηγήθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας για ακτινολογικό έλεγχο.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, στο σώμα της 31χρονης εντοπίστηκαν άλλες δύο συσκευασίες και όταν τις αφαίρεσε, διαπιστώθηκε ότι περιείχαν ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους 500 περίπου γραμμαρίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα