Έρευνα SigmaLive ξετυλίγει κουβάρι μεταναστευτικού–Στοιχεία Μυλωνά σε Γιολίτη

«Είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κα Έμιλυ Γιολίτη, με την οποία συζητήσαμε διάφορα θέματα που αφορούν και το υπουργείο της», δήλωσε ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Παύλος Μυλωνάς μετά την συνάντηση με την Υπουργό και την παράδοση στοιχείων για ενδεχόμενα σκάνδαλα χρηματισμού, αμέλειας και κατάχρησης εξουσίας.

Σε αυτό το πλαίσιο,  είπε ότι συζήτησε με την κα Γιολίτη το τεράστιο πρόβλημα που προκύπτει με το μεταναστευτικό. «Έπειτα από πολύμηνη

προσπάθεια και αφού δεχθήκαμε πολλές καταγγελίες για σοβαρά αδικήματα σε τμήματα του Υπουργείου Εσωτερικών που έχουν σχέση με το άσυλο και τη μετανάστευση, παραδώσαμε στην κα Υπουργό έγγραφα και στοιχεία που χρήζουν άμεσης διερεύνησης. Πρόκειται για θέματα αμέλειας, κατάχρησης εξουσίας και παράνομων ενεργειών που ενδεχομένως προκύπτουν από τη δράση κυκλωμάτων».

«Τα όσα πληροφορηθήκαμε θεωρήσαμε σκόπιμο να τα παραδώσουμε στην αρμόδια υπουργό με την ελπίδα ότι μέσω του Γενικού Εισαγγελέα θα διοριστούν ποινικοί ανακριτές προς διερεύνηση των καταγγελιών».

«Χρειάζεται διερεύνηση για να βρεθεί η λύση  του προβλήματος γιατί αισθανόμαστε όλοι ότι βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη καμπή, κυρίως όσον αφορά την τρομοκρατία όπως την βλέπουμε στην Ε.Ε αλλά κυρίως σε σχέση με την προσπάθεια δημογραφική αλλοίωσης του τόπου μας».

Ο κ. Μυλωνάς εξήγησε πως ο ίδιο ενδιαφέρθηκε για συλλογή στοιχείων και αναφέρθηκε επίσης και στην διαδικτυακή έρευνα που διεξήγαγε το Sigmalive όπου εντοπίστηκαν ύποπτα προφίλ μεταναστών στην Κύπρο με φιλοτουρκικές και φιλο-τζιχατιστικές τάσεις.

Διαβάστε την έρευνα του Sigmalive : Προφίλ μεταναστών στην Κύπρο με ύποπτη δράση &επαφές (ΦΩΤΟ)

Στα στοιχεία όπως είπε αφορούν θέματα που εμπλέκουν πολιτικούς προϊστάμενους, λειτουργούς διάφορων υπουργείων και πολιτικά πρόσωπα. «Είναι καταγγελίες που χρίζουν διερεύνησης».

Διαβάστε επίσης: Λεμεσός: Σύλληψη νεαρού από αντιτρομοκρατική για παρακίνηση τρομοκρατίας

Keywords
Τυχαία Θέματα