Γκράφιτι κατά του Ερντογάν στην Λευκωσία (PICS)

Γκράφιτι κατά του Ερντογάν στην Λευκωσία δημιούργησε ο καλλιτέχνης Χρίστος Κακουλλή. Ο Χρίστος έχει λάβει μεταξύ άλλων διεθνείς διακρίσεις και το 1ο βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό ζωγραφικής στην Αμερική και είναι κάτοχος ρεκόρ για τον μικρότερο πίνακα.

Έμπνευση των γκράφιτί του είναι, όπως σημειώνει κι ο ίδιος, οι τελευταίες εξελίξεις με την εισβολή της Τουρκίας στο Αφρίν κι όχι μόνο.

«Ο επεκτατισμός, η δια της βίας κατάληψη περιοχών ή χωρών που δεν σου ανήκουν, μόνο ένα αποτέλεσμα μπορούν να έχουν: την ήττα. Επειδή το αίσθημα της αδικίας ενώνει τους λαούς που υφίστανται αυτού

του είδους την αντιμετώπιση και τους μεταμορφώνει σε ένα γρανιτένιο τοίχο που είναι αδύνατο να διαπεράσεις.

Η ήττα του Χίτλερ ξεκίνησε από το Στάλινγκραντ. Η ήττα του Ερντογάν θα ξεκινήσει από το Αφρίν», αναφέρει.

«Η αυθαιρεσία του Ερντογάν, η μεγαλομανία του να δημιουργήσει μια νέα Οθωμανική αυτοκρατορία καταδεικνύει ότι οι αντιλήψεις του έχουν εγκλωβιστεί στις αρχές του 20 αιώνα και προσομοιάζουν με το χαρακτήρα ενός κακομαθημένου κοριτσιού που θεωρεί ότι τα πάντα της ανήκουν και όσα δεν της ανήκουν μπορεί να τα αποκτήσει. Το πρώτο χαστούκι ήρθε από την Ευρωπαϊκή Ένωση με τις ξεκάθαρες θέσεις που στήριξε και πήρε υπέρ των δικαιωμάτων της κυπριακής ΑΟΖ.

Ο τρόπος αντίληψης των πραγμάτων έχει πλέον αλλάξει. Ο δυνατός δεν μπορεί να επιβάλλεται αδίκως. Υπάρχουν αρχές και αξίες πλέον στην ανθρωπότητα που καταστέλλουν τα όποια επεκτατικά σχέδια.

Έχω την πεποίθηση ότι και άλλες ισχυρές δυνάμεις του πλανήτη θα ενστερνιστούν το δίκιο μας και θα βάλουν τροχοπέδη στους επεκτατικούς σχεδιασμούς της Τουρκίας», συμπληρώνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα