Στο Υπουργικό για έγκριση το αναθεωρημένο πακέτο στήριξης

Στο Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση θα οδηγηθεί σήμερα το αναθεωρημένο πακέτο στήριξης 280.000 εργαζομένων και περίπου 60.000 επιχειρήσεων, ώστε να μετριαστούν οι βαρύτατες οικονομικές επιπτώσεις, που προκαλεί η παρατεταμένη υγειονομική κρίση, και ακολούθως θα κατατεθεί στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον ΥΠΟΙΚ, Κωνσταντίνο Πετρίδη, είναι ένα σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει οικονομικό πακέτο €500 εκατομμυρίων δημοσιονομική στήριξη και παράλληλα ένα πρόγραμμα €2 δισεκατομμυρίων, που αφορά την παραχώρηση ρευστότητας στις

επιχειρήσεις και στην πραγματική οικονομία, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει.

Παράλληλα, ο ΥΠΟΙΚ δήλωσε ότι η Κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση, σε συνεννόηση με την Κεντρική Τράπεζα, για αναστολή για εννέα μήνες των δόσεων όλων των εξυπηρετούμενων δανείων, των επιχειρήσεων, των νοικοκυριών και των αυτοτελώς εργαζομένων.

Τα νομοθετήματα, που αφορούν το πακέτο μέτρο, θα βρεθούν στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης, που θα έχουν στις 18.00 οι αρχηγοί των κομμάτων με τους αρμόδιους Υπουργούς.

Αύριο θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών και στις 16.00 η Ολομέλεια της Βουλής θα κληθεί, κεκλεισμένων των θυρών, να ψηφίσει τα νομοσχέδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπουργικό,ypourgiko