Στο Βερολίνο την επόμενη εβδομάδα η ηγέτης της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας

Η ηγέτης της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας, Σβετλάνα Τιχανόφκαγια, θα επισκεφθεί το Βερολίνο την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε η εκπρόσωπός της.

Η Τιχανόφσκαγια σκοπεύει να μείνει στην γερμανική πρωτεύουσα τη Δευτέρα και την Τρίτη, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπός της Άννα Κρασούλινα στο Reuters. Εξετάζεται επίσης και μια συνάντηση με την καγκελάριο Μέρκελ, αλλά δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Ο Tιχανόφσκαγια  βρίσκεται επί του παρόντος

εξόριστη στη Λιθουανία.

Στην πρωτεύουσα Βίλνιους η Τιχανόφσκαγια συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν. «Είχαμε μια πολύ καλή συζήτηση, αλλά τώρα πρέπει να είμαστε πρακτικοί και να υποστηρίξουμε τον λαό της Λευκορωσίας. Και θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, πιστέψτε με», δήλωσε ο Μακρόν μετά από συνομιλία 45 λεπτών που είχε μαζί της. Η Τιχανόφσκαγια δήλωσε ότι «ο κύριος στόχος του Mακρόν ήταν να βοηθήσει στην απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων».

Η Λευκορωσία διέρχεται πολιτική κρίση μετά τις προεδρικές εκλογές της 9ης Αυγούστου. Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο αυτονακηρύχθηκε μεν νικητής, η αντιπολίτευση όμως κάνει λόγο για εκλογική νοθεια. Έκτοτε, έχουν γίνει επανειλημμένως μαζικές διαμαρτυρίες και χιλιάδες πολίτες έχουν συληφθεί.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία-Ναγκόρνο Καραμπάχ:Η Τουρκία και άλλες χώρες να μη ρίχνουν λάδι στη φωτιά

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα