COVID19: Στο τραπέζι το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων

Στο τραπέζι των αρμοδίων βρίσκεται το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων μέτρων, με στόχο να τεθεί υπό μερικό έλεγχο η  εξάπλωση του κορωνοϊού και να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα οι νοσηλείες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του "ΣΙΓΜΑ", το θέμα θα τεθεί επί τάπητος στη σύσκεψη του Υπουργικού, την ερχόμενη Τετάρτη. Πάντως, εάν τελικά παρθούν μέτρα, αυτά δεν θα είναι αυστηρά, τύπου Lockdown. Καθοριστικό ρόλο στη λήψη των επόμενων αποφάσεων θα παίξει η επιδημιολογική κατάσταση και οι αριθμός νοσηλειών των επόμενων ημερών. 

Οι ελπίδες

εναποτίθενται κυρίως στην συνέχιση του εμβολιασμών. 

Σήμερα, άρχισαν οι εμβολιασμοί των υπαλλήλων σε ξενοδοχειακές μονάδες. Οι εμβολιασμοί των ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Aphrodite Hills έγιναν στην παρουσία του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, και της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνας Γιαννάκη, οι οποίοι έστειλαν μηνύματα αισιοδοξίας. 

Συσκέψεις επί συσκέψεων μεταξύ των μελών της επιδημιολογικής ομάδας, με τελευταία την χθεσινοβραδινή τηλεδιάσκεψη.

Όλες οι ενέργειες από πλευράς Κυβέρνησης και επιστημόνων, πλέον, στοχεύουν στην αύξηση των εμβολιασμών. 

Στόχος είναι η θωράκιση της Κύπρου από την πανδημία με εμβολιασμό 80% του πληθυσμού, μέχρι τις αρχές του φθινοπώρου.

Σε μία προσπάθεια να επιτευχθεί ο στόχος, πέραν των κινήτρων και των αντικινήτρων που ανακοινώθηκαν σε κάθε επαρχία, θα λειτουργήσουν Εμβολιαστικά Κέντρα ελεύθερης πρόσβασης.

Πρόκειται για μια πρακτική που ακολουθείται και στο εξωτερικό, που δίδει την ευκαιρία ανά πάσα στιγμή σε πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν ραντεβού, να εμβολιάζονται.

Επί ποδός για τήρηση της τάξης και συμμόρφωσης των πολιτών βρίσκεται η Αστυνομία, η οποία εντείνει τους ελέγχους στους χώρους εστίασης, κέντρα διασκέδασης και άλλα υποστατικά.  Το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν πέραν των 5,000 ελέγχων, παγκύπρια.

Κατά την διάρκεια των ελέγχων, έγιναν 88 καταγγελίες πολιτών, που αφορούσαν στην πλειοψηφία τους την μη χρήση προστατευτικής μάσκας, ενώ επτά πρόσωπα καταγγέλθηκαν σε χώρους εστίασης γιατί δεν είχαν στην κατοχή τους αποδεικτικό στοιχείο “safe pass”.

Παράλληλα, καταγγέλθηκαν επτά ιδιοκτήτες/υπεύθυνοι υποστατικών για διάφορα αδικήματα που αφορούν τον Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο. Υπεύθυνος καταστήματος στη Λευκωσία εξυπηρετούσε πελάτες που δεν είχαν το “safe pass” και του επιβλήθηκε εξώδικο ύψους 1.500 ευρώ.

Διαβάστε επίσης 

Γυναίκα θετική στον κορωνοϊό προκάλεσε αναστάτωση στη Λήδρας

Keywords
Τυχαία Θέματα