Στο ΤΕΠΑΚ ξεναγήθηκαν την Παρασκευή ξένοι διπλωμάτες

Περίπου 20 διπλωμάτες ξένων χωρών βρέθηκαν την Παρασκευή στο ΤΕΠΑΚ, στο πλαίσιο της προώθησης της πολιτιστικής και οικονομικής διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών και του στρατηγικού στόχου του ΤΕΠΑΚ για ενίσχυση της εξωστρέφειας και της διεθνοποίησής του, μέσω της ανάπτυξης σχέσεων συνεργασίας με ξένες χώρες και Πανεπιστήμια.

Οι ξένοι διπλωμάτες έτυχαν υποδοχής από την ηγεσία του Πανεπιστημίου στην Πρυτανεία

και ακολούθως ξεναγήθηκαν σε ιστορικά κτίρια του ΤΕΠΑΚ και της πόλης της Λεμεσού.

Κατά την άφιξη των ξένων διπλωματών στο κτίριο «Τάσσος Παπαδόπουλος», ο Πρύτανης, καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης και ο Σουηδός Πρέσβης Anders Hagelberg εγκαινίασαν την έκθεση «Re:Waste» με θέμα «Βιώσιμες ιδέες και λύσεις με στόχο τη μείωση των απορριμμάτων».

Η έκθεση φιλοξενείται στο αίθριο του κτιρίου μέχρι τις 10 Ιουνίου, με τη στήριξη της Ad Hoc Επιτροπής του ΤΕΠΑΚ για τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξής του ΟΗΕ και στόχο έχει  να ευαισθητοποιήσει τη κοινωνία για την παγκόσμια κρίση που έχουν προκαλέσει τα απόβλητα και να δείξει τους τρόπους που η Σουηδία επανεξετάζει τη διαχείριση των απορριμμάτων προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτήν την ανησυχητική εξέλιξη.

Ακολούθως, οι φιλοξενούμενοι διπλωμάτες συμμετείχαν σε εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε παρουσίαση του Πανεπιστημίου από τον Πρύτανη, ο οποίος προέβη σε μια σύντομη ιστορική αναδρομή στους σημαντικότερους σταθμούς, από την ίδρυση του ΤΕΠΑΚ μέχρι σήμερα και παρουσίασε τα ακαδημαϊκά Τμήματα, τις Σχολές και τα προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου.

Ο Πρύτανης αναφέρθηκε στους βασικότερους αναπτυξιακούς και κτιριακούς σχεδιασμούς του Πανεπιστημίου, με έμφαση στη δρομολογημένη ανέγερση των ιδιόκτητων φοιτητικών εστιών του ΤΕΠΑΚ, το μεγαλύτερο έργο υποδομής του Πανεπιστημίου μέχρι σήμερα, το οποίο θα συμβάλλει ουσιαστικά στην κάλυψη των ολοένα και αυξανόμενων αναγκών για στέγαση των φοιτητών του, ως επίσης και στην ποιοτική αναβάθμιση της φοιτητικής εμπειρίας και φοιτητικής ζωής.

Αναφέρθηκε, ακόμη, στο έργο που επιτελείται στο ΤΕΠΑΚ στο πλαίσιο προγραμμάτων έρευνας και καινοτομίας, καθώς και στα επιτεύγματα των ακαδημαϊκών του, ορισμένοι εκ των οποίων, όπως ανέφερε, συγκαταλέγονται ανάμεσα στους καλύτερους επιστήμονες του κόσμου.

Ο καθηγητής Ζαφείρης παρουσίασε τις δράσεις και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το Πανεπιστήμιο, με στόχο τη διασύνδεσή του με τη βιομηχανία, καθώς επίσης την ανάπτυξη και ενίσχυση της εξωστρέφειας και διεθνοποίησης του, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στη συμμετοχή του ΤΕΠΑΚ στη Συμμαχία των οκτώ Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων που στόχο έχουν τη δημιουργία ενός κοινού Ευρωπαϊκού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου (EUt+).

Τέλος, υπογράμμισε τις πρωτοβουλίες και δράσεις που αναπτύσσει και προωθεί το Πανεπιστήμιο για την επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης, στο πλαίσιο των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και για την έμπρακτη στήριξη των φοιτητών και φοιτητριών που το έχουν ανάγκη.

Της παρουσίασης του Πρύτανη προηγήθηκε προβολή βίντεο για την φοιτητική ζωή, η παραγωγή του οποίου έγινε με τη βοήθεια φοιτητριών και φοιτητή του ΤΕΠΑΚ, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με συζήτηση.

Διαβάστε ακόμη: Κυριακίδου: Στολίδι για την Κύπρο και όχι μόνο η «Αροδαφνούσα»

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΤΕΠΑΚ, Παρασκευή,tepak, paraskevi