Στο στόχαστρο του «Πατέρα των Τούρκων Χάκερ» η Kύπρος & το ΥΠΑΜ

Έτοιμος να για νέο διαδικτυακό χτύπημα  φαίνεται πως είναι λεγόμενος «Πατέρας των Τούρκων Hacker».Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που επικαλείται ο ελληνικός ιστότοπος  SecNews, από αξιόπιστες πηγές του διαδικτύου, θα επιτεθεί ολοκληρωτικά στις κρίσιμες υποδομές της Κύπρου κυρίως δε σε τραπεζικά ιδρύματα και κρατικές υπηρεσίες!

Ο RootAyyildiz Turkish Defacer, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, έχει τραβήξει τα βλέμματα πολλών υπηρεσιών επιβολής νόμου με τις

ενέργειές του, λόγω των επιτυχημένων hacking επιθέσεων του.

Στο στόχαστρο του επίδοξου hacker (τουρκικής κατά δήλωσή του καταγωγής) βρέθηκε η Κύπρος και συγκεκριμένα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Κύπρου (www.mod.gov.cy) σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που διαθέτει το SecNews

Το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου  είναι υπεύθυνο για την υλοποίηση της Κυβερνητικής Πολιτικής σε ότι αφορά την ασφάλεια και εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατία. Στα πλαίσια αυτής της πολιτικής, το Υπουργείο Άμυνας και ο  Υπουργός είναι ο κ. Χαράλαμπος Πετρίδης από τις 29 Ιουνίου του 2020 προώθησε και συνεχίζει να προωθεί σειρά μέτρων τα οποία αποβλέπουν στην ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της Δημοκρατίας για την αποτροπή οποιασδήποτε ξένης επιβουλής και κατά συνέπεια, στην ενίσχυση της διαπραγματευτικής ικανότητας

Ο RootAyyildiz Turkish Defacer,όπως διαφαίνεται από screenshots που δημοσίευσε το  SecNews με ανωνυμοποιημένο email και επικοινωνία μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κατάφερε να αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση μέσω SQL injection attack στους servers του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Κύπρου. Ο Τούρκος hacker, σημειώνει το δημοσίευμα,  μέσω της επίθεσης του, κρατάει στα χέρια του emails και κωδικούς πρόσβασης των admin accounts οι οποίοι διαχειρίζονται τις βάσεις δεδομένων του Υπουργείου που υποστηρίζουν την ιστοσελίδα αλλά και σχετικές διαδικτυακές υπηρεσίες του Υπουργείου.

Μάλιστα ο Τούρκος hacker επέλεξε ως ημερομηνία κοινοποίησης της επίθεσης, μια ημέρα πριν την 25 Μαρτίου όπου μάλιστα πραγματοποιήθηκαν και συμβολικές κινήσεις ώστε να τιμηθεί η επέτειος 200 χρόνων απο την Ελληνική Επανάσταση.

Τα αναφερόμενα screenshots χωρίς την σχετική απόκρυψη είναι διαθέσιμα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Κύπρου  από το SecNews.gr, εφόσον ζητηθούν, ώστε να διαπιστωθούν οι τρόποι πρόσβασης αλλά και τα αρχεία που φέρεται να έχουν υποκλαπεί.

Σε ερωτήσεις που έθεσε η συντακτική ομάδα του SecNews στον Root Ayyldiz μετά την ενημέρωση αναφορικά με την επίθεση εναντίον του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Κύπρου, μας ανέφερε ότι η πρόσβαση που έχει αποκτήσει βασίζεται σε επίθεση SQL Injection. Το ανησυχητικό βέβαια είναι ότι όπως αναφέρει έχει στοχοποιήσει την Κύπρο και ετοιμάζει επιθέσεις και σε άλλες κρίσιμες υποδομές. Χαρακτηριστικά ανέφερε «Very difficult days await for Cyprus, There is too much data to be analyzed and leaked, RootAyyldiz wants to destroy Cyprus and will target banking and military systems”.

Yπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2020, όταν ο RootAyyıldız παραβίασε τον ιστότοπο Vote Joe, vote.joebiden.com, οι χάκερ δημοσίευσαν ένα εθνικιστικό και ισλαμικό μήνυμα που επανέλαβε σε μεγάλο βαθμό το αφήγημα  που συχνά προωθείται από κυβερνώντες αξιωματούχους του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) στην Τουρκία, με επικεφαλής τον Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι χάκερ αναγνώρισαν τον εαυτό τους ως «Τούρκο Μουσουλμάνο Defacer» και τόνισαν ότι ακολουθούν τον Τούρκο πρόεδρο, που περιγράφεται ως «Reis» (Αρχηγός) στο δημοσιευμένο μήνυμα, και βρίσκονται στο δρόμο μιας τουρκικής ισλαμικής τζιχαντιστικής εκστρατείας για να κυριαρχήσουν στον κόσμο. Τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης φέρεται να υποστηρίχθηκαν από τις ΗΠΑ και οι χάκερς προειδοποίησαν για περαιτέρω συνέπειες εάν οι ΗΠΑ δεν άφηναν την Τουρκία μόνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πατέρα, Τουρκων Χάκερ, Kύπρος, ΥΠΑΜ,patera, tourkon chaker, Kypros, ypam