Στο στόχαστρο της Κυβέρνησης ο 84χρονος Τ/κ δολοφόνος

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να επικηρύξει ως εγκληματία πολέμου τον αδίστακτο δολοφόνο, Τουρκούτ Γεναγραλί.

Ο Τουρκοκύπριος, ηλικίας 84 ετών, καυχήθηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη την ρόλο του στην εν ψυχρώ εκτέλεση ανυπεράσπιστων Ελληνοκύπριων αιχμαλώτων, κατά τις επιχειρήσεις του Αττίλα, το 1974.

Ο Γεναγραλί παραδέχθηκε με περηφάνια πως ήταν αυτός που συνόδευσε τον τουρκικό στρατό ως τη «μύτη» της Καρπασίας, τονίζοντας πως μόλις είδε πολλούς Ελληνοκύπριους αιχμαλώτους, ήθελε να τους "καθαρίσει" όλους.

Είπε, μάλιστα, ότι ανοίγει η όρεξη του όταν μιλά για το θέμα, προσθέτοντας στις

αρρωστημένες αναφορές του πως για τον ίδιο οι δολοφονίες ήταν ένα είδος τέχνης.

Η συνέντευξη δόθηκε σε τουρκικό κανάλι, πριν από ένα περίπου χρόνο, χωρίς να πάρει διαστάσεις. Πλέον, ο αδίστακτος εκτελεστής βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης.

Ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Βασίλης Πάλμας διαβεβαιώνει, δια του ΣΙΓΜΑ, πως δεν θα μείνουν αναπάντητες οι προκλητικές και κυνικές δηλώσεις του στυγνού εγκληματία.

Σε ευρεία σύσκεψη που πιθανόν να πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό, την ερχόμενη Τρίτη, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο έκδοσης διεθνούς εντάλματος σύλληψης εναντίον του 84χρονου για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της Νομικής Υπηρεσίας, της Αστυνομίας και του Υπουργείου Εξωτερικών, για να μελετηθούν τόσο οι πολιτικές, όσο και οι νομικές πτυχές της υπόθεσης.

Θα διερευνηθεί, επίσης, η ενεργοποίηση μηχανισμών των Ηνωμένων Εθνών για να πιεστεί το ψευδοκράτος να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για τις τοποθεσίες των εγκλημάτων με απώτερο στόχο να εντοπιστούν τάφοι αιχμαλώτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα