«Στο σκαμνί» τρεις αστυνομικοί για τραυματισμό πολίτη

Τρεις αστυνομικοί θα βρεθούν ενώπιον δικαιοσύνης, ύστερα από καταγγελία 20χρονου τότε στρατιώτη, που είχε συλληφθεί για υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, ότι κατά την κράτησή του τραυματίστηκε στο κεφάλι, όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα του Φιλελευθέρου και του συναδέλφου Μιχάλη Χατζηβασίλη.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, σύμφωνα με το παράπονο που υπέβαλε ο φαντάρος στην Ανεξάρτητη Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας, είχε ανακοπεί από αστυνομικούς και υπεβλήθη σε έλεγχο άλκοτεστ το καλοκαίρι

του 2015. Αφού εντοπίστηκε θετικός, στη συνέχεια οδηγήθηκε στα γραφεία της Τροχαίας στη Λεμεσό, όπως είναι η διαδικασία, με σκοπό να υποβληθεί σε δεύτερο και τελικό έλεγχο. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», ενώ ο στρατιώτης υποβλήθηκε τελικά στον δεύτερο έλεγχο που έδειξε ότι ήταν όντως θετικός (πέραν του επιτρεπτού ορίου), κάτι πήγε στραβά με την κράτησή του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Φ», όταν οι αστυνομικοί πήγαν να του φορέσουν χειροπέδες, κάτω από συνθήκες που είναι υπό αμφισβήτηση, ο νεαρός κτύπησε το κεφάλι του σε κολόνα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, όπου του έγινε περίθαλψη του τραύματος.

Μετά την υποβολή παραπόνου, η Ανεξάρτητη Αρχή διόρισε ως ποινικό ανακριτή δικηγόρο, που άρχισε έρευνα λαμβάνοντας καταθέσεις τόσο από τον παραπονούμενο όσο και από τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς. Παράλληλα και σχετικά πρόσφατα, διορίστηκε και δεύτερος ποινικός ανακριτής που συμπλήρωσε την υπόθεση, η οποία διαβιβάστηκε στον Γενικό Εισαγγελέα για μελέτη και οδηγίες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο Γενικός Εισαγγελέας, αφού μελέτησε όλες τις καταθέσεις και τα γεγονότα της υπόθεσης, αποφάσισε όπως και οι τρεις αστυνομικοί οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης, με την κατηγορία της απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης από δημόσιο λειτουργό. Εναντίον των τριών δεν θα καταχωρηθεί υπόθεση για κακοποίηση, αφού δεν στοιχειοθετείται κάτι τέτοιο, ωστόσο ο Γενικός Εισαγγελέας έκρινε ότι, εφόσον ο νεαρός οδηγός εισήλθε στο αστυνομικό τμήμα και ήταν καλά στην υγεία του και στη συνέχεια βρέθηκε τραυματισμένος, τότε οι αστυνομικοί υπό την ευθύνη των οποίων βρισκόταν, πρέπει να διωχθούν αφού δεν πήραν όλα τα δέοντα μέτρα για να προστατευθεί.

Οι ανακριτές κατέβαλαν προσπάθειες για να εντοπίσουν τους τρεις αστυνομικούς και να τους κατηγορήσουν γραπτώς, χωρίς αποτέλεσμα, και ο Γενικός Εισαγγελέας έδωσε οδηγίες όπως η υπόθεση καταχωρηθεί απ’ ευθείας στο δικαστήριο. Σημειώνεται ότι ο ένας από τους τρεις εμπλεκόμενους έχει ήδη φύγει από την Αστυνομία, μετά που το όνομά του είχε εμπλακεί σε άλλη υπόθεση, ενώ άλλος αστυνομικός υπηρετεί σε νευραλγική θέση, αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος.

Keywords
Τυχαία Θέματα