Στο σφυρί γήπεδα γκολφ σε Βάσεις - Ψάχνουν απεγνωσμένα χρήματα οι Βρετανοί

Το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας πρόκειται να πουλήσει τέσσερα από τα 19 γήπεδα γκολφ που διαθέτει σε περιοχές ελέγχου μερικά εκ των οποίων και στην Κύπρο του αφού  η Βρετανική Κυβέρνηση αναζητεί απεγνωσμένα χρήματα που χρειάζονται  για τον στρατό, το ναυτικό και την RAF.

Το 2015, ο Michael Fallon, τότε υπουργός αρμόδιος για το Υπουργείο Άμυνας, πρότεινε ότι ορισμένα για χρηματική ενίσχυση και  τώρα, το Υπουργείο

Άμυνας ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να πουλήσει τέσσερα γήπεδα  φέτος και πρόσθεσε: «Χρηματοδοτούνται από στρατιωτικούς χρήστες, τις οικογένειές τους και μέλη του κοινού».

Η είδηση προέκυψε μετά το δημοσίευμα της Sunday People που αποκάλυψε ότι το Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας δεν είχε ακόμη πωλήσει κανένα από τα γήπεδα. Από τα 19 γήπεδα γκολφ, 15 βρίσκονται στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων δύο στην Ουαλία, ένα στη Σκωτία και ένα στη Βόρεια Ιρλανδία.

Υπάρχει ένα για βρετανικά στρατεύματα στη Γερμανία και τρία για χρήση από στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί στην Κύπρο. To δημοσίευμα αναφέρει ότι σχεδόν 3.000 στρέμματα  γης που χρηματοδοτούνται από βρετανούς  χρησιμοποιούνται για να παίζουν γκολφ.

Η αξία τους σύμφωνα με βρετανικό πράκτορα θα μπορούσαν να φθάσουν τα 30 εκατομμύρια στερλίνες. Ορισμένα βρίσκονται σε μερικές από τις πιο γραφικές τοποθεσίες του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένης Upavon στο Wiltshire.

Η RAF Lakenheath στο Suffolk έχει γήπεδο με 9 τρύπες  όπου μπορούν να παίξουν μέλη των ενόπλων δυνάμεων και φιλοξενούμενοι από την ασφάλεια προσωπικού. Ένα από τα τρία γήπεδα  στην Κύπρο, στα οποία βασίζονται 3.500 στρατιώτες, είναι το Joint Services Golf Club στην Επισκοπή το οποίο θεωρείται από τα μέλη ως ένα κρυμμένο στολίδι, σύμφωνα με την Mirror.

Μια ανώτερη πηγή άμυνας που ζήτησε να μην κατονομασθεί είπε: "Ο Michael Fallon είχε δίκιο. Γιατί χρειαζόμαστε τρία (γήπεδα) στην Κύπρο και δύο στο Γιορκσάιρ; Είναι ανοησίες. Έχουμε σχεδόν όλα τα γήπεδα σήμερα, όπως πριν από 20 χρόνια, όταν οι ένοπλες δυνάμεις ήταν πολύ μεγαλύτερες ».

Keywords
Τυχαία Θέματα