Στο Προεδρικό οι οδηγοί ΟΣΥΠΑ -Νέες προτάσεις Υπουργείου (vid&pic)

Στο Προεδρικό έφτασαν γύρω στις 10:20 το πρωί της Τρίτης (11/12) οι εργαζόμενοι του ΟΣΥΠΑ, στο πλαίσιο κλιμάκωσης των απεργιακών τους μέτρων.

Οι ίδιοι ζητούν όπως βρεθεί λύση μεταξύ του Υπουργείου Μεταφορών και της εταιρείας σε σχέση με την καταβολή των μισθών τους.

Αφού επιδόθηκε το υπόμνημα αιτημάτων στο Προεδρικό, ο εκπρόσωπος των οδηγών, Χρίστος Ευαγγέλου, είπε ότι έχουν ενημερωθεί για τις νέες

προτάσεις και τους νέους όρους που προωθεί το Υπουργείο σε μία προσπάθεια να εκτονωθεί η κρίση.

Όπως είπε ο κ. Ευαγγέλου ακολουθεί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής καθώς και με την Υπουργό Μεταφορών, Βασιλική Αναστασιάδου για να ενημερωθούν ενδελεχώς για τις νέες προτάσεις.

Ο κ. Ευαγγέλου έδειξε προθέσεις όπως δοθεί χρόνος στο διάλογο, καθώς μόνο μέσα από το διάλογο θα βρεθεί η χρυσή τομή, όπως ξεκαθάρισε.

Καταλήγοντας ο Χρίστος Ευαγγέλου είπε ότι εντός της μέρας οι οδηγοί του ΟΣΥΠΑ θα μελετήσουν τις νέες προτάσεις του Υπουργείου Μεταφορών και αναλόγως θα ανακοινωθούν τα επόμενα τους βήματα.

Ακολούθησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής, κατά την οποία ο Δημήτρης Συλλούρης διαβεβαίωσε τους οδηγούς ότι εαν «μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, 17/12/2018, η εταιρεία καταθέσει στο Υπουργείο τα τιμολόγια της, τότε οι εργαζόμενοι του ΟΣΥΠΑ θα λάβουν και τους τρεις μισθούς που δικαιούνται ( Νοέμβριος, Δεκέμβριος, 13ος μισθός) εως τις 21 Δεκεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι απέρριψαν πρόταση του Υπουργείου να ανακληθούν τα απεργιακά μέτρα αφότου τους καταβληθούν οι μισθοί Οκτωβρίου και Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των λεωφορειούχων, η πρόταση απορρίφθηκε, καθώς δεν διασφαλιζόταν ο μισθός Δεκεμβρίου και ο 13ος.

Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι θα επιδώσουν σχετικό υπόμνημα με τα αιτήματά τους στον Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου, Πέτρο Δημητρίου.

Ιδού το υπόμνημα:

Ακολούθως, οι εργαζόμενοι θα μεταβούν στη Βουλή, καθώς επίσης και στο Υπουργείο, για να διαβιβάσουν τα αιτήματά τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Προεδρικό, ΟΣΥΠΑ,proedriko, osypa