Ολοκληρώθηκε η συνάντηση ΠτΔ – Λουτ – Ενημερώνει συμβούλους (pics)

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Λουτ – Αναστασιάδη στο Προεδρικό. Η δεύτερη κατά σειρά συνάντηση εντός ενός 24ωρου διήρκησε μια ώρα και δεκαπέντε λεπτά.

Συγκεκριμένα, η συνάντηση άρχισε στις 16:30 και ολοκληρώθηκε στις 17:45. Αυτή την ώρα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ενημερώνει τους συμβούλους τους για τα όσα διαμείφθηκαν με την κυρία Λουτ.

Μετά το πέρας της συνάντησης, η κ. Λουτ αποχώρησε χωρίς να προβεί σε δηλώσεις.

Η Αμερικανίδα διπλωμάτης έφτασε στο Προεδρικό λίγο μετά τη δεύτερη συνάντηση που είχε με τον Μουσταφά Ακιντζί στα κατεχόμενα.

Τον

Πρόεδρο Αναστασιάδη στη συνάντηση με την κυρία Λουτ πλαισίωσε σήμερα (4/2) μόνο ο ελληνοκύπριος διαπραγματευτής, Ανδρέας Μαυρογιάννης.

Η δεύτερη συνάντηση της κυρίας Λουτ με τον Μουσταφά Ακιντζί διήρκησε μια ώρα και σαράντα πέντε λεπτά χωρίς να γίνουν δηλώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Λουτ βρίσκεται το νησί τις τελευταίες 48 ώρες στην προσπάθεια της να διαμορφώσει τους όρους αναφοράς που θα οδηγήσουν στην επανέναρξη των συνομιλιών.

Η ίδια είχε δει τους δυο ηγέτες την Κυριακή (3/2) σε χωριστές συναντήσεις. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ενώ με τον κ. Ακιντζί τα είχε πει μόλις για μια ώρα και κάτι με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη συζητούσαν επί τρεις ώρες.

Η κάθοδος της κυρίας Λουτ στην Κύπρο, σημείωναν διάφοροι διπλωμάτες, δεν συνοδευόταν από υψηλές προσδοκίες κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται να επιβεβαιώνεται και μέσα από τις επαφές των τελευταίων ημερών.

Ο πολιτικός συντάκτης του ΣΙΓΜΑ ο οποίος παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις αναφέρει: "Η λογική «τετραγωνισμού» του κύκλου που υιοθετείται από την Λουτ, που δεν κεφαλαιοποιεί (ως οφειλε) συμφωνηθείσες στο Κραν Μοντανά αρχές, αποτελεί εμπόδιο για κατάληξη σε ορούς αναφοράς. 4η επίσκεψη χωρίς αποτέλεσμα".

Η λογικη «τετραγωνισμου» του κυκλου που υιοθετειται απο την Λουτ, που δεν κεφαλαιοποιει (ως οφειλε) συμφωνηθεισες στο Κρ. Μον αρχες, αποτελει εμποδιο για καταληξη σε ορους αναφορας. 4η επισκεψη χωρις αποτελεσμα. Τις πταιει; Αποψε στις Τομες @AnastasiadesCY @Sigmalivecom pic.twitter.com/3SGFMk5ESe

— chris charalambous (@ChrisJourn) February 4, 2019
Keywords
Τυχαία Θέματα
Προεδρικό, Λουτ – Εμπόδια,proedriko, lout – ebodia