Στο πλευρό του Θανάση Αντετοκούνμπο ο Αλέξης Τσίπρας

«Καμία ανοχή στον ρατσισμό και το μίσος», δήλωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτησή του στο Instagram, καταδικάζοντας απερίφραστα το περιστατικό λεκτικής επίθεσης που δέχτηκε ο Θανάσης Αντετοκούνμπο από τον παρουσιαστή αθλητικής εκπομπής Τάκη Τσουκαλά.

Στο μήνυμά του ο Έλληνας Πρωθυπουργός συμπληρώνει ότι απαιτείται «σεβασμός και περηφάνια για τους ανθρώπους που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν

εδώ και έκαναν την Ελλάδα, δική τους πατρίδα». Το σχόλιο του Έλληνα Πρωθυπουργού συνοδεύεται από μια φωτογραφία του ιδίου, στην οποία φοράει τη φανέλα του Θανάση Αντετοκούνμπο.

Σημειώνεται ότι μετά τη λήξη του αγώνα Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού για τη Euroleague, o Τάκης Τσουκαλάς, οπαδός του Ολυμπιακού και παρουσιαστής τηλεοπτικής αθλητικής εκπομπής, αναφέρθηκε με ακραία μειωτική ρητορική στο πρόσωπο του Θανάση Αντετοκούνμπο.

Μετά τη λεκτική επίθεση του Τάκη Τσουκαλά εις βάρος του διεθνούς καλαθοσφαιριστή, η Γενική Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη ζήτησε με επιστολή της προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, και τον Πρόεδρο του ΕΣΡ, Αθανάσιο Κουτρουμάνο, την παραπομπή του τηλεπαρουσιαστή για τη διερεύνηση ενδεχόμενης τέλεσης ποινικώς αξιόποινων πράξεων και παραβίασης του αντιρατσιστικού νόμου.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του «Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι» κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για το συγκεκριμένο περιστατικό στο Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, λαμβάνοντας θέση για τη λεκτική επίθεση εις βάρος του αδελφού του με ανάρτησή του στο Instagram, χαρακτήρισε το συγκεκριμένο περιστατικό ως αρνητικό και ρατσιστικό, δηλώνοντας ωστόσο ότι «δεν θα αφήσουμε τα αρνητικά σχόλια να αλλάξουν αυτή την οικογένεια και την αγάπη μας για την χώρα στην οποία μεγαλώσαμε».

Όπως δήλωσε στην ανάρτησή του ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, αισθάνεται πολύ απογοητευμένος και λυπημένος με το συγκεκριμένο περιστατικό, σημειώνοντας ότι «αν αυτό μπορεί να συμβεί στον Θανάση ο οποίος εκπροσωπεί με περηφάνεια και με ένα συνεχές χαμόγελο την Εθνική Ελλάδας και τον Παναθηναϊκό, δεν μπορώ να φανταστώ τι περνάνε άλλοι έγχρωμοι στην Ελλάδα».

«Εγώ και τα αδέρφια μου είμαστε Έλληνονιγηριανοι και σε όποιον αρέσει και θα συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε και να μιλάμε με τα καλύτερα λόγια για την Πατρίδα μας», καταλήγει ο δημοφιλής αθλητής του NBA.

Πηγή: ΚΥΠΕ

View this post on Instagram

Σεβασμός και περηφάνια για τους ανθρώπους που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν εδώ και έκαναν την Ελλάδα, δική τους πατρίδα. Καμία ανοχή στο ρατσισμό και το μίσος.

A post shared by Alexis Tsipras, Αλέξης Τσίπρας (@alexistsipras) on

Nov 15, 2018 at 5:51am PST

Keywords
Τυχαία Θέματα