Στο πλευρό των εργαζομένων του Κοτσιάτη οι συνάδελφοί τους

Την συμπαράσταση του για τη δικαιολογημένη αντίδραση του προσωπικού του Δήμου Λευκωσίας που εργάζεται στον σκυβαλότοπο Κοτσιάτη εξέφρασε αντιπροσωπεία του Κοινοτικού Συμβούλιου Πέρα Χωριού και Νήσου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Γιαννάκη Γεωργίου, κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε στον σκυβαλότοπο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το Κοινοτικό Συμβούλιο “αναγνωρίζει τις δύσκολες συνθήκες στον σκυβαλότοπο, αφού η πληρότητα του σήμερα περισσότερο από ποτέ είναι οριακή, αυξάνοντας τους πραγματικούς κινδύνους στο προσωπικό, το οποίο μέρα με την μέρα με περισσότερη δυσκολία

μπορεί πλέον να ανταποκρίνεται”.

Η αντιπροσωπεία συνομίλησε επίσης με λειτουργούς του Δήμου Λευκωσίας, οι οποίοι παρευρίσκονταν στον χώρο, στους οποίους και επανέλαβε την πάγια του θέση ότι ο σκυβαλότοπος θα έπρεπε να είχε κλείσει πριν πολλά χρόνια για μια σειρά από λόγους οι οποίοι διαχρονικά κρίθηκαν από όλους δικαιολογημένοι και τους ευχαρίστησε, όπως και το εργατικό προσωπικό, για τη συνεργασία τους και για τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες για να ανταποκρίνονται και να ελαχιστοποιούν στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που καθημερινά λόγω των κακών συνθηκών αντιμετωπίζονται.

Τα Κοινοτικά Συμβούλια Πέρα Χωριού και Νήσου και Αγίας Βαρβάρας πρόκειται να συζητήσουν το χρονοδιάγραμμα κλεισίματος και αποκατάστασης του σκυβαλότοπου Κοτσιάτη κατά τη συνάντηση τους με τον Υπουργό Γεωργίας κ. Νίκο Κουγιάλη, που καθορίστηκε για την ερχόμενη Πέμπτη 21 Ιουλίου στο Υπουργείο, όπως αναφέρεται.

Οι Κοινότητες, προστίθεται τέλος στην σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα και με τις πρόσφατες εξαγγελίες του κ. Κουγιάλη στα ΜΜΕ, αναμένουν ότι στη συνάντηση θα έχουν σαφείς απαντήσεις για τον χρόνο κλεισίματος του σκυβαλότοπου γιατί τα περιθώρια, όπως και η υπομονή των κατοίκων, έχουν εξαντληθεί και τυχόν απόπειρα νέας παραπομπής του θέματος αόριστα στο μέλλον, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, θα σηματοδοτήσει την έναρξη μαζικών δυναμικών αντιδράσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα