Στο Νοσοκομείο πυροσβέστης - Τραυματίστηκε καθώς επιχειρούσε στον Άγιο Μάμα

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε πυροσβέστης ο οποίος τραυματίστηκε κατά τις προσπάθειες κατάσβεσης του μεγάλου πύρινου μετώπου που μαίνεται ανεξέλεγκτα στον Άγιο Μάμα, στην Επαρχία Λεμεσού.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Ανδρέα Κεττή, το μέλος της πυροσβεστικής τραυματίστηκε ελαφρά και μεταφέρεται με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα Τετάρτη 2 Αυγούστου, 2023 και ώρα 15:15 σε περιοχή της κοινότητας Αγίου Μάμα της επαρχίας Λεμεσού, συνεχίζει να βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Η

προσέγγιση του μετώπου της πυρκαγιάς είναι δύσκολη λόγω της έλλειψης δρόμων που, σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν και του δύσβατου της περιοχής, καθιστούν το έργο της πυρόσβεσης εξαιρετικά δύσκολο.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν πέραν των 150 ατόμων, 30 πυροσβεστικά οχήματα, αριθμός προωθητών γαιών και βυτιοφόρα.

Εφαρμόζεται το Σχέδιο ΙΚΑΡΟΣ 2, που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων, με την συμμετοχή 9 εναέριων μέσων πυρόσβεσης.

Πιο συγκεκριμένα, την επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν  το 1 αεροσκάφος του Τμήματος Δασών, τα 4 μισθωμένα αεροπλάνα, τα 2 μισθωμένα πυροσβεστικά ελικόπτερα, 1 ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς και το συντονιστικό ελικόπτερο της Αστυνομίας.

Ο διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, μιλώντας στο SigmaLive έκανε λόγο για μια δύσκολη πυρκαγιά, καθώς δεν υπήρχαν δρόμοι πρόσβασης για κατάσβεσή της. Σημείωσε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια, ενώ στήθηκε συντονιστικό κέντρο στο Πελένδρι».

Τέλος, επεσήμανε ότι η φωτιά τώρα κινείται προς Πελένδρι και Ποταμίτισσα.

Δείτε φωτογραφίες από το Σώμα Εθελοντών του Support CY:

Keywords
Τυχαία Θέματα