Στο μικροσκόπιο των ανακριτών εκ νέου η υπόθεση Focus

Στο μικροσκόπιο των ανακριτών μπαίνει εκ νέου η υπόθεση Focus και η μεταφορά του ενός εκατομμυρίου στον πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Χριστόδουλου Χριστοδούλου.

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία ο πρώην διοικητής της κεντρικής τράπεζας έλαβε ένα εκατομμύριο ευρώ σε λογαριασμό της εταιρείας Christodoulou Consultants της κόρης του, με την αιτιολογία ότι παρείχε

συμβουλευτικές υπηρεσίες στον Μιχάλη Ζολώτα και το 1 εκατομμύριο ήταν προκαταβολική αμοιβή 10 ετών.

Η διερεύνηση αφορά κατά πόσο η εταιρεία του Μιχάλη Ζολώτα είχε χρηματίσει τον Χριστοδούλου για να μπορέσει ο Ανδρέας Βγενόπουλος να πάρει τη Λαϊκή Τράπεζα όταν διατέθηκαν προς πώληση μετοχές της μετόχου HSBC. Ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου ως Κεντρικός Τραπεζίτης φέρεται να ενέκρινε την αγορά ποσοστού από εταιρείες που σχετίζονταν με το Βγενόπουλο.

Ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας κλήθηκε χθες εκ νέου για ανάκριση και κατηγορήθηκε γραπτώς για αδικήματα που αφορούν:

1. Συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος

2. Διαφθορά

3. Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες

4. Κατάχρηση εξουσίας

5. Δεκασμό δημόσιου λειτουργού

Για ανάκριση κλήθηκαν και η κόρη του Αθηνά και ο πρώην γαμπρός του Ανδρέας Κιζουρίδης, εναντίον των οποίων, ωστόσο, διερευνώνται παρόμοια αδικήματα.

Ο φάκελος της υπόθεσης θα σταλεί στον Γενικό εισαγγελέα ο οποίος είναι το αρμόδιο όργανο ν' αποφασίσει εάν προκύπτουν αδικήματα, κατά πόσο θα συνταχθεί νέο κατηγορητήριο. Ωστόσο, τον τελικό λόγο θα τον έχει η δικαιοσύνη εάν και εφόσον οδηγηθούν ενώπιον της.

Keywords
Τυχαία Θέματα