Στο Μάτι Αττικής οι Οικολόγοι – Ποιο στόχο έθεσαν (pics)

Επίσημη επίσκεψη πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων -Συνεργασία Πολιτών κ. Γιώργος Περδίκης και ο Αναπληρωτής Εκτελεστικός Γραμματέας του Κινήματος κ. Γιώργος Στυλιανίδης με αντιπροσωπεία του Κινήματος στις πυρόπληκτες περιοχές τις Αττικής.

Την αντιπροσωπεία των Οικολόγων συνόδευσε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος της Ελληνικής Κυβέρνησης κ. Γιώργος Δημαράς και μέλη της Γραμματείας του Κόμματος Οικολόγοι Πράσινοι.

Η αντιπροσωπεία του Κινήματος συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ραφήνας κ. Ευάγγελο Μπουρνούς και άλλους φορείς της τοπικής κοινωνίας καθώς και απλούς πολίτες.

Έγινε

περιοδεία στις πληγείσες περιοχές στο Μάτι και στην Ραφήνα. Συγκινητική ήταν η επίσκεψη στην τοποθεσία Κόκκινο Λιμανάκι οπού διαδραματίστηκαν οι φοβερές σκηνές την νύχτα της καταστροφής.

Σκοπός της αποστολής είναι ο εντοπισμός ενός δημόσιου χώρου πρασίνου που κάηκε κατά τις καταστροφικές πυρκαγιές για να αναλάβει το Κίνημα μαζί με το αδελφό κόμμα Οικολόγοι Πράσινοι την τοπιοτέχνηση και την αναγέννηση του.

Ήδη σε συνεννόηση με την τοπική αρχή έχει εντοπιστεί ο χώρος και ξεκινούν οι διαδικασίες για την πραγματοποίηση του έργου. Για την ανάπλαση του χώρου και τη δενδροφυτεύσει θα πραγματοποιηθεί ειδική αποστολή εθελοντών.

Συνδιοργανωτής της προσπάθειας έχει ταχθεί από την αρχή η Ομάδα Εθελοντών Σιας.

Ο συμβολικός τίτλος του έργου είναι : "Το δικό μας δεντράκι μεγαλώνει στη καμένη γη της Αττικής"

Keywords
Τυχαία Θέματα