Στο Κίεβο η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν – Της απένειμε βραβείο ο Ζελένσκι

Στο Κίεβο βρίσκεται η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, που πραγματοποιεί την τρίτη κατά σειρά επίσκεψή της στην ουκρανική πρωτεύουσα από τη ρωσική εισβολή.

Η πρόεδρος της Κομισιόν παρέλαβε μάλιστα και βραβείο από τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κάνοντας λόγο για «σπουδαία τιμή» την οποία «αποδέχεται στο όνομα όλων των πολιτών της ΕΕ και ως σύμβολο της στενής σχέσης» των δύο πλευρών.

Dear Volodymyr @ZelenskyyUA, thank you so much for the award of the

First Class of the Order of Yaroslav the Wise.

This is a great honour.

I accept it in the name of all EU citizens.

And as a symbol of our strong bond. pic.twitter.com/6W8JPLTao3

— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) September 15, 2022

«Τόσο πολλά έχουν αλλάξει. Η Ουκρανία είναι τώρα υποψήφια» χώρα για ένταξη στην ΕΕ, ανέφερε η φον ντερ Λάιεν σε μήνυμά της στο Twitter. Κατά τις επαφές της θα συζητήσει με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον πρωθυπουργό Ντένις Σμιχάλ «το πώς να συνεχίσουμε να φέρνουμε τις οικονομίες και τους λαούς μας πιο κοντά καθώς η Ουκρανία προχωράει προς την ένταξη».

Η πρόεδρος της Κομισιόν θα συζητήσει την ενσωμάτωση της Ουκρανίας στην ενιαία αγορά της ΕΕ με τον Ζελένσκι. Αυτή εγγυάται την ελεύθερη μετακίνηση αγαθών, κεφαλαίου, υπηρεσιών και ανθρώπων.

Την Τρίτη, κατά την ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η φον ντερ Λάιεν πρότεινε επίσης να συμπεριληφθεί η Ουκρανία στην ελεύθερη ζώνη περιαγωγής για χρήστες κινητών της ΕΕ, στην οποία επιτρέπεται οι κλήσεις, τα γραπτά μηνύματα και η χρήση ίντερνετ στο κινητό τηλέφωνο στο εξωτερικό να γίνονται χωρίς επιπλέον κόστος.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα