Στο Γκλαστονμπέρι γιγάντια αράχνη φορτίζεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Μια γιγάντια αράχνη αναπνέει φωτιά στον συννεφιασμένο νυχτερινό ουρανό πάνω από τη σκηνή Arcadia του Γκλαστονμπέρι, καθώς η δυνατή μουσική από το ντουέτο Chemical Brothers ενθουσιάζει εκατοντάδες θαυμαστές.

Το κολοσσιαίο μεταλλικό αραχνοειδές, φτιαγμένο από ανακυκλωμένο στρατιωτικό υλικό, αποτελεί μέρος του παγκοσμίου φήμης μουσικού φεστιβάλ της Αγγλίας εδώ και χρόνια, αλλά αυτή τη φορά η Arcadia και όλες οι άλλες σκηνές στο Γκλαστονμπέρι τροφοδοτούνται εξ ολοκλήρου από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, λένε οι διοργανωτές.

Το φεστιβάλ, το οποίο περιλαμβάνει

εκατοντάδες παραστάσεις και μια πολύχρωμη, ατελείωτη συλλογή τέχνης, υποστήριξε εδώ και καιρό τη βιωσιμότητα και κάποτε ήταν η έδρα ενός από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς σταθμούς ηλιακής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Φέτος, όλες οι γεννήτριές του, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που τροφοδοτούν το κύριο στάδιό του, θα λειτουργούν με υδροεπεξεργασμένο φυτικό έλαιο, ένα ανανεώσιμο υποκατάστατο του ντίζελ που παράγεται από χρησιμοποιημένο μαγειρικό λάδι, δήλωσαν οι διοργανωτές.

«Με την τρέχουσα υποδομή στην οποία λειτουργούν τα φεστιβάλ, ήταν σαφές ότι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους που θα μπορούσε να γίνει είναι με τη χρήση καυσίμων απορριμμάτων για την τροφοδοσία όλων αυτών των τμημάτων μηχανημάτων», είπε ο συνιδρυτής του Arcadia, Μπέρτι Κόουλ, στο βρετανικό μηνιαίο περιοδικό DJ. Mag.

Παρότι υπερηφανεύεται για την κοινωνική του συνείδηση, το φεστιβάλ του Γκλαστονμπέρι έχει αντιμετωπίσει κριτική για τον αντίκτυπό του στο περιβάλλον, συμπεριλαμβανομένων των σωρών σκουπιδιών που άφησαν πίσω τους πολλοί από τις 200.000 των παρευρισκομένων, παρά το γεγονός ότι οι διοργανωτές τους εκλιπαρούν να «μην αφήσουν ίχνη».

Η δημόσια ούρηση από γλεντζέδες που κάνουν χρήση ναρκωτικών έχει μολύνει στο παρελθόν το τοπικό οικοσύστημα γλυκού νερού γύρω από το Worthy Farm και οι άνθρωποι που ταξίδευαν στο Γκλαστονμπέρι, συχνά πετώντας από το εξωτερικό, συνέβαλαν σημαντικά στο αποτύπωμα άνθρακά του.

Αλλά από την πλευρά τους, οι διοργανωτές προσπαθούν να μετριάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο τον συνολικό αντίκτυπο.

Φέτος, μια προσωρινή ανεμογεννήτρια 20 μέτρων - μια άλλη πηγή ανανεώσιμης ενέργειας - υψώνεται πάνω από ένα τμήμα του Worthy Farm, τροφοδοτώντας τους πάγκους τροφίμων με αρκετή ενέργεια για να λειτουργούν 300 ψυγεία την ημέρα.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα