Στο φρούριο του ΟΑΚΑ κουμάντο κάνει ο Παναθηναϊκός

Όταν ο Θίοντορ... ξύπνησε τους «πράσινους» και ο Ρίβερς ξεκίνησε τρίποντο πάρτι, το αγχωτικό ματς με το Μιλάνο μεταβλήθηκε σε παράσταση μόνο για τον Παναθηναϊκό (80-72). Αήττητος στο ΟΑΚΑ, συνεχίζει ακάθεκτος στο δρόμο για το πλεονέκτημα!

Ο Παναθηναϊκός Superfoods «έκανε τη δουλειά» απέναντι στην Αρμάνι, συνεχίζει αήττητος στο ΟΑΚΑ, ανέβηκε στο 8-4, αλλά η νίκη δεν συνδυάστηκε με πλατιά χαμόγελα. Ο λόγος; Ο τραυματισμός του Νικ Καλάθη. Το «Α και το Ω» του φετινού «τριφυλλιού» αποχώρησε στο 28' ύστερα από ένα χτύπημα στην κλείδα και θα πάει για εξετάσεις, καθώς έδειχνε να πονάει πολύ.

Για να έρθει η νίκη απέναντι στους Ιταλούς χρειάστηκε ένα προσωπικό σόου του Κέι Σι Ρίβερς (20π.), αλλά και 15/28 τρίποντα, που επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό Superfoods να ανατρέψει το αρχικό προβάδισμα της ομάδας του Σιμόνε Πιανιτζιάνι και με τη σειρά του να «χτίσει» καλές διαφορές. Ανεβασμένος ύστερα από καιρό και ο Ματ Λοτζέσκι (14π.).

Στο 3-9 πλέον η Αρμάνι Μιλάνο, που παραμένει στον πάτο της βαθμολογίας της Euroleague.

Οι «πράσινοι» δεν ξεκίνησαν καλά το παιχνίδι αμυντικά και δεν εκμεταλλεύτηκαν τα 4 γρήγορα λάθη των Ιταλών (10-11 στο 5'). Μάλιστα, με τον Άντριου Γκάουντλοκ να επιστρέφει στη δράση και τον Βλάντιμιρ Μίτσοφ να βάζει 7π., η Αρμάνι «έκλεισε» το δεκάλεπτο στο 14-23. Ο Νικ Καλάθης στο ξεκίνημα είχε 5 ασίστ, την ώρα που το «τριφύλλι» μετρούσε 5/14 σουτ.

Με ένα γρήγορο 8-0 σερί και 2/2 τρίποντα του Κέι Σι Ρίβερς, ο Παναθηναϊκός Superfoods μείωσε στον πόντο (22-23 στο 11'), αλλά η εύστοχη ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζιάνι είχε τις «απαντήσεις». Με τον Αρτούρας Γκουντάιτις να κάνει τη... ζημιά, οι φιλοξενούμενοι «έχτισαν» διψήφιες διαφορές (24-34 στο 14' και 24-37 στο 15'). Σε εκείνο το σημείο ο Ρίβερς φώναξε ξανά «παρών». Ο Αμερικανός φόργουορντ έβαλε ακόμα 3/3 τρίποντα, έφτασε τους 15π. σε μια περίοδο και το σύνολο του Τσάβι Πασκουάλ επέστρεψε σε... απόσταση βολής (39-41 ημίχρονο). Ο Καλάθης στο 20' είχε 0/5 σουτ, αλλά και 7 ασίστ. Θετικός στο πρώτο μέρος ήταν και ο Νίκος Παππάς (8π.), που βοήθησε στο «ξέσπασμα» του «τριφυλλιού».

Η επανάληψη βρήκε τους «πράσινους» να κάνουν διαδοχικά κλεψίματα και ένα γρήγορο 10-0, για το 49-43 και την ολική αλλαγή σκηνικού. Στα μιστά της τρίτης περιόδου ο Τζόρνταν Θίοντορ είδε τον δρόμο για τα αποδυτήρια με ένα αντιαθλητικό φάουλ και μια τεχνική ποινή, αφού ήταν εκτός εαυτού και μάλωνε με όλους. Αυτό ήταν το λεπτό σημείο που άλλαξε τις ισορροπίες, με τους παίκτες του Πασκουάλ να... πεισμώνουν. Ο Καλάθης είχε 9 πόντους και 12 ασίστ μέχρι το 28' και ήταν ο απόλυτος «οδηγός» των γηπεδούχων. Στο 28', όμως, όλοι «πάγωσαν». Ο ηγέτης του Παναθηναϊκού συγκρούστηκε με τον Μίτσοφ, χτύπησε στην κλείδα, αποχώρησε με πολλούς πόνους για τον πάγκο και δεν επέστρεψε στον αγώνα. Ο Καλάθης θα πάει για εξετάσεις, με τους «πράσινους» να κάθονται σε... αναμμένα κάρβουνα. Στο 30' το σκορ ήταν 64-57.

Με τον Καλάθη νοκ - άουτ και τον Ρίβερς να φτάνει τα 4 φάουλ στο 33' οι νταμπλούχοι ανησύχησαν. Ωστόσο, ο Αμερικανός φόργουορντ έδωσε πολλές λύσεις, το «τριφύλλι» έφτασε τα 14/23 τρίποντα και η διαφορά πήγε στους 10π. (72-62 στο 35'). Η Αρμάνι δεν μπόρεσε να επιστρέψει από το -10 και ο Παναθηναϊκός Superfoods έφτασε στη νίκη (80-72), με το μυαλό όλων φυσικά να είναι στον τραυματισμό του Καλάθη...

Τα Δεκάλεπτα: 14-23, 39-41, 64-57, 80-72

Keywords