Euroleague: Nίκη θρίλερ για Μπασκονία

Παιχνίδι... θρίλερ ήταν αυτό ανάμεσα στην Αναντολού Εφές και την Μπασκόνια. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση κατά τη διάρκεια της τέταρτης περιόδου, όμως η ανατροπή δεν... ολοκληρώθηκε. Κι αυτό γιατί η Μπασκόνια έφερε -εκ νέου- τούμπα το ματς και με βολές του Βινσέντ Πουαριέ κατάφερε να πάρει τη νίκη.

Στο 6-6 ανέβηκε η Μπασκόνια, με τη νίκη αυτή, την ίδια στιγμή που η Εφές παρέμεινε στον πάτο της βαθμολογίας, μετρώντας 3 νίκες και 9 ήττες.

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα, η Μπασκόνια ήταν αυτή που πήρε τα ηνία

του αγώνα. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνεθ βρήκε λύσεις από Σενγκέλια και Τίμα και «έχτισε» διαφορά στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου, έχοντας κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα την επίθεση της Αναντολού Εφές. Κάπως έτσι έκλεισε το δεκάλεπτο με τους Βάσκους στο +5 (19-24).

Η Μπασκόνια διατηρούσε τα ηνία του αγώνα και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Παρ' όλα αυτά, οι Τούρκοι ανέβασαν την απόδοσή τους και βρήκαν λύσεις από Λίντο και Ντάνστον. Οι φιλοξενούμενοι κράτησαν το προβάδισμα για το 42-45 του πρώτου μέρους, όμως η Εφές κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά και να δείξει ανταγωνιστική.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα στο δεύτερο μέρος για την Μπασκόνια. Οι Βάσκοι κατάφεραν να ελέγξουν την κατάσταση και με τον Γκρέιντζερ ανέβασαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (47-57, 23'). Η Εφές, όμως αντέδρασε και βρήκε λύσεις στην επίθεσή της. Λίντο και ΜακΚόλουμ ανέβασαν την απόδοσή τους, ενώ βοήθειες έδωσε και ο Στίματς. Κάπως έτσι το προβάδισμα άλλαξε χέρια (66-63, 28'). Ο Μπομπουά είπε την... τελευταία λέξη στο φινάλε του δεκαλέπτου, για το 68-65.

Ο έλεγχος του αγώνα είχε περάσει στα χέρια της Εφές. Η ομάδα του Περάσοβιτς κατάφερε να ανεβάσει την απόδοσή της και χάρη σε Στίματς και ΜακΚόλουμ, η διαφορά έφτασε στους 9 πόντους (74-65, 33'). Η Μπασκόνια δεν... εγκατέλειψε τη «μάχη» και χάρη σε Σενγκέλια, Πουαριέ και Τζάνινγκ έφερε τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της (81-80, 38'). Μάλισστα, η Μπασκόνια πέρασε μπροστά στο σκορ, χάρη σε βολές του Πουαριέ, 3 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του αγώνα (81-82). Η Εφές είχε μια τελευταία ευκαιρία, όμως οι παίκτες του Περάσοβιτς έκαναν λάθος και η Μπασκόνια πήρε μεγάλη νίκη με 82-81!

Τα δεκάλεπτα: 19-24, 42-45, 68-65, 81-82.

Keywords
Τυχαία Θέματα