Στο επικρατείας της ΝΔ ο Στυλιανίδης ως «εκπρόσωπος Ελλήνων του εξωτερικού»

Ο κ. Στυλιανίδης που διετέλεσε Υπουργός Πολιτικής Προστασίας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, έλαβε το εισιτήριο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκλογή του στην Βουλή των Ελλήνων, αφού η τρίτη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ είναι -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- εκλέξιμη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρουσίαση των 15 προσώπων που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ, σημείωσε πως «δεν είναι ένα ψηφοδέλτιο των celebrities».

Παρουσιάζοντας τον Χρίστο Στυλιανίδη ο κ. Μητσοτάκης

τον χαρακτήρισε φίλο του με μακρά ευρωπαϊκή πορεία και πολίτης της Κύπρου αλλά και πολίτης της Ελλάδος. Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως ο Χρίστος Στυλιανίδης μπήκε στο επιρκατείας ως εκπρόσπως των Ελλήνων της ομογένειας. «Όταν του είπα να δημιουργίσει το υπουργείο πολιτικής προστασίας και πήρε και την ιθαγένεια, ήμουν σίγουρος για την επιλογή μου και ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Προτάσσει το έργο και όχι τα λόγια. Εκπροσωπεί και τον ελληνισμό του εξωτερικού. Εξάλλου η επόμενη τετραετία θα πρέπει να χτίσουμε πιο στενές σχέσεις με τον ελληνισμό του εξωτερικού. Και ο χρίστος σε αυτό τον ρόλο θα είναι εξαιρετικά χρίσημος» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης για τον Χρίστο Στυλιανίδη.

Ο Χρίστος Στυλιανίδης κατά την ομιλία του, ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και σημείωσε πως αποδέχτηκε την πρόσκληση πρόκληση ως εκπρόσωπος του ελληνισμού του εξωτερικού επειδή ο ελληνισμός βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι. Ως γνώστης των ευρωπαϊκών θεμάτων είπε «θέλω να πω πως έλαχε ο κλήρος και η τύχη να έχουμε τον Κ. Μητσοτάκη στο πηδάλιο. Σας ομολογώ πως σε όλες μου τις επαφές στο εξωτερικό παίρνω θάρρος από το γεγονός πως ο πρωθυπουργός έχει τέτοια καταξίωσή και εκτίμηση». Απευθυνόμενος όπως είπε, σε όλα τα μήκη και πλάτη του πολιτικού συστήματος, τόνισε πως «προέχει το που θα πορευτεί ο ελληνισμός και ποιο είναι το συμφέρον του. και αυτή τη στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι προστιθέμενη αξία στο όνομα της Ελλάδος. Δεν μπορούσα να πω όχι μετά απ’ αυτές τα σκέψεις», είπε εν κατακλείδι για την πρόταση που του έγινε να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΝΔ είναι εντέλει τέθηκε η Ειρήνη Αγαπηδάκη επιβεβαιώνοντας έτσι τις φήμες που επικρατούσαν. Η κα Αγαπηδάκη είναι γενική γραματέας Δημόσιας Υγείας και έχει μακρά πορεία σε προγράμματα όπως αυτό των ασυνόδευτων ανηλίκων το οποίο οργάνωνε και επέβλεπε και το "Φώφη Γεννηματά" για τις προληπτικές μαστογραφίες γυναικών.

Στη δεύτερη θέση του ψηφοδελτίου είναι ο Θεόδωρος Σκυλακάκης ο οποίος διετέλεσε αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών της απερχόμενης κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Πηγή: Simerini

Keywords
Τυχαία Θέματα
Στυλιανίδης, Ελλήνων,stylianidis, ellinon