Στο επίκεντρο των εορτασμών η Λευκωσία

Η Λευκωσία ήταν το επίκεντρο των εορτασμών για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Το πρωί πλήθος κόσμου κατέκλυσε τον ιερό Ναό της Παναγίας της Φανερωμένης όπου τελέστηκε δοξολογία χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, στην παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η πρώην Υπουργός

Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.

Στην ελληνική επανάσταση η Κύπρος δήλωσε παρούσα, τόσο με τις γενναίες συνεισφορές των Κυπρίων στον αγώνα, όσο και με τη μύηση τους στη Φιλική Εταιρεία, τη μυστική οργάνωση που προετοίμασε την επανάσταση, αλλά κυρίως με τις μερικές εκατοντάδες Κύπριους αγωνιστές που πολέμησαν εθελοντικά στη στεριά και στη θάλασσα, ως απλοί στρατιώτες και ως αξιωματικοί.

Η τέως Υπουργός Εξωτερικών αναφερόμενη στο Κυπριακό κάλεσε όσους ενδιάφέρονται για λύση και διαμόρφωση συνθηκών ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας και συνεργασίας στην περιοχή, να στραφούν προς την πλευρά της Τουρκίας.

«θα πρέπει η Τουρκία να συμβάλει έμπρακτα, θετικά, ουσιαστικά και αποτελεσματικά στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, και να εγκαταλείψει τις πάγιες θέσεις της, που στοχεύουν, μέσω απαρχαιωμένων συστημάτων εγγυήσεων, στη διαιώνιση της στρατιωτικής της παρουσίας στην Κύπρο» δήλωσε η Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή.

Με επίγνωση των τραγικών συνεπειών της τουρκικής εισβολής και της συνεχιζόμενης κατοχής, πρόσθεσε η τέως Υπουργός Εξωτερικών, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να συνεχίσουμε τον αγώνα μας ενωμένοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα