Στο έγγραφο Ντάουνερ παραπέμπει το ΑΚΕΛ

Έμφαση στην πληθυσμιακή αναλογία 4:1 σε σχέση με του Τούρκους υπηκόους, δίνει με ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στο δημοσίευμα της Αφρίκα.

Η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ παραπέμπει στο έγγραφο Ντάουνερ «Συγκλίσεις 2008-2012», στο οποίο αναφέρεται ότι η ροή Τούρκων πολιτών προς την Κύπρο θα μπορεί να γίνεται μόνο σε αναλογία 4:1 με

τους Έλληνες πολίτες.

Το ΑΚΕΛ υπενθυμίζει ότι από αυτή τη σύγκλιση είναι που προσπαθεί να απαλλαγεί η Τουρκία ενώ η δική μας πλευρά την επικαλείται ως ασπίδα προστασίας.

Η σύγκλιση για την αναλογία τεσσάρων Ελλήνων προς ένα Τούρκο, δεν αφορά μόνο την απόκτηση ιθαγένειας αλλά και τη ροή και ειδικότερα τη διαμονή στην Κύπρο, ακόμα και μετά από πιθανή ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, αναφέρει η ανακοίνωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαϊδης.

Νωρίτερα η εφημερίδα "Αφρίκα" ανέφερε σε άρθρο της με τίτλο “Αποκαλύπτουμε το μυστικό έγγραφο”, ότι ενώ η Τουρκία επιμένει στην θέση για τις τέσσερις ελευθερίες των Τούρκων στα κατεχόμενα μετά την επίλυση του Κυπριακού, εντούτοις το θέμα τέθηκε επί τάπητος το 2010 και η ε/κ πλευρά το δέχτηκε όμως με προϋποθέσεις και όρους".

Σύμφωνα με το έγγραφο, οι τέσσερις ελευθερίες θα γίνουν αποδεκτές αν δεν διαταράσσεται η δημογραφική σύνθεση του νησιού και αφού πρώτα ενημερωθεί η Ελλάδα και ζητηθεί η βοήθεια της ΕΕ για την εφαρμογή της απόφασης.

Πηγές αποδίδουν το συγκεκριμένο δημοσίευμα σε προπαγάνδα κάποιων, η οποία αποσκοπεί στο να αποπροσανατολίσει από τις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού.

Keywords
Τυχαία Θέματα