Στο ΕΥΡΩΚΟ όλες οι πληροφορίες για το Πλαίσιο Αφερεγγυότητας

Τη δημιουργία ειδικής τηλεφωνικής γραμμής για ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τα δικαιώματα και τις επιλογές που έχουν μέσα από τους νόμους του Πλαισίου Αφερεγγυότητας, ανακοίνωσε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κόμμα.

Οι πολίτες μπορούν να καλούν το τηλεφωνικό κέντρο του Ευρωπαϊκού Κόμματος στο 22460033 για να ενημερωθούν σχετικά από εθελοντές εμπειρογνώμονες που συμμετέχουν στην προσπάθεια, ενώ πληροφορίες θα αναρτηθούν και στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κόμματος στη διεύθυνση www.evropaikokomma.org.

Στη δήλωση του κατά την παρουσίαση της ειδικής

τηλεφωνικής γραμμής ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κόμματος Δημήτρης Συλλούρης είπε ότι “το Πλαίσιο Αφερεγγυότητας όπως έχει ψηφιστεί, μετατρέπει ένα δανειολήπτη σε αδύναμο κρίκο και ευνοεί τις τράπεζες και δεν είναι το δίκτυ προστασίας που εμείς θέλαμε”.

Με αυτό το Πλαίσιο, είπε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, “οι διαφορές των δανειοληπτών με τις τράπεζες δεν θα λύνονται, αλλά θα οδηγούνται στα δικαστήρια επιβαρύνοντας το κόστος για τους πολίτες”. Πρόσθεσε ότι “εμείς στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες για να τους βοηθήσουμε να καταλάβουν τι έχουν να χάσουν και τι να κερδίσουν από τους νόμους του Πλαισίου Αφερεγγυότητας”.

Ο κ. Συλλούρης είπε ότι “με την Τηλεφωνική Γραμμή Βοήθειας και Ενημέρωσης των πολιτών, στοχεύουμε να βοηθήσουμε τους πολίτες να γνωρίσουν τα δικαιώματα τους μέσα από τη νέα νομοθεσία και να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους που τους απειλούν”.

Η πληροφόρηση που θα δίνεται στους ενδιαφερόμενους θα επικεντρωθεί στις επιλογές και στα δικαιώματα των δανειοληπτών με βάση το Πλαίσιο Αφερεγγυότητας, στην αναδιάρθρωση υποχρεώσεων, στα δικαιώματα των εγγυητών, στα δικαιώματα δανειοληπτών σε ξένο νόμισμα και τα περιθώρια απομείωσης και στις επιβαρύνσεις δανείων με παράνομες χρεώσεις και τις δυνατότητες διαγραφής”.

Επικεφαλής της ομάδας του Ευρωπαϊκού Κόμματος που θα αναλάβει την πληροφόρηση των πολιτών για το Πλαίσιο Αφερεγγυότητας θα είναι ο Κώστας Τσολάκκης Εγκεκριμένος Λογιστής, ο οποίος δήλωσε σήμερα ότι “η επίδειξη κατανόησης, δίκαιης αντιμετώπισης, αξιοπιστίας και αλληλεγγύης εκ μέρους των Τραπεζών θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα από τις πολύπλοκες και χρονοβόρες διαδικασίες του Πλαισίου Αφερεγγυότητας”.

Ανέφερε πως “είναι το ελάχιστον που οφείλουν να προβούν οι Τράπεζες και έχουν ηθική υποχρέωση να το κάνουν”.

“Η δική μας υποχρέωση είναι να ενημερώσουμε τους πολίτες για τα δικαιώματα και τις επιλογές τους. Όσοι πολίτες χρειάζονται βοήθεια μπορούν να καλέσουν το νούμερο 22460033 ή να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κόμματος και θα τους δώσουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται», κατέληξε ο κ. Τσολάκης.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα