Στο εδώλιο 8 γιατροί για μίζες - Μαζί και 4 που δωροδόκησαν

Οκτώ ωτορινολαρυγγολόγοι του δημοσίου, αρκετοί από τους οποίους αφυπηρετήσαντες, οδηγούνται στη δικαιοσύνη, αντιμετωπίζοντας κατηγορίες δωροληψίας και διαφθοράς, ενώ στα ιδιαίτερα της υπόθεσης είναι ότι αυτή τη φορά στο εδώλιο θα βρεθούν και 4 πρόσωπα τα οποία έχουν σχέση με την εταιρεία στην οποία ανήκει το ακουολογικό κέντρο, από το οποίο προήλθαν οι δωροδοκίες, όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Αλήθεια.

Πρόκειται για την δεύτερη υπόθεση με μίζες ιατρών που προκύπτει, αφού το 2017 με βάση

την μαρτυρία του βασικού μετόχου του συγκεκριμένου ακουολογικού κέντρου και της λογίστριας του, καταδικάστηκαν για δωροληψία τρεις ωτορινολαρυγγολόγοι του δημοσίου στους οποίους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης.
Στη μαρτυρία των δύο στην πρώτη υπόθεση, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της Αλήθειας, γινόταν ξεκάθαρη παραδοχή ότι οι ίδιοι έδιναν μίζες στους ωτορινολαρυγγολόγους με σκοπό να τους αποστέλλουν άτομα με προβλήματα ακοής στο ακουολογικό τους κέντρο, ωστόσο δεν διώχθηκαν για δωροδοκία γιατί χρησιμοποιήθηκαν ως βασικοί μάρτυρες και έτυχαν του ευεργετήματος του Γενικού Εισαγγελέα.

Μετά από μερικούς μήνες από την εκδίκαση της πρώτης υπόθεσης, προέκυψαν στοιχεία μέσα από φορολογική έρευνα, ότι από το συγκεκριμένο ακουολογικό κέντρο εκδόθηκαν πολλές άλλες επιταγές – μίζες με αποδέκττες αρκετούς ωτορινολαρυγγολόγους τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Τα νέα στοιχεία έχουν είχαν αποσταλεί από το Γενικό Ελεγκτή στον Γενικό Εισαγγελέα, ο οποίος έδωσε οδηγίες για την διερεύνηση της υπόθεσης, την οποία ανέλαβε το ΤΑΕ Αρχηγείου. Από τη μελέτη του φακέλου ο Γεν. Εισαγγελέας κατέληξε ότι για την δεύτερη υπόθεση με τις μίζες των ωτορινολαρυγγολόγων, δεν μπορούσαν αυτή την φορά να εξαιρεθούν της δίωξης όσοι δωροδόκησαν τους γιατρούς, γιατί στην μαρτυρία τους στην πρώτη υπόθεση δεν είπαν όλη την αλήθεια.

Τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναμένεται να καταχωρηθεί η δεύτερη ποινική υπόθεση με τις μίζες γιατρών στο επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα