Ελεύθερος με εγγύηση ο Πιστόριους μετά την καταδίκη σε φόνο

Ελεύθερος με εγγύηση περίπου 700 ευρώ, αφέθηκε σήμερα ο Όσκαρ Πιστόριους μετά την ανατροπή καταδίκης του από ανθρωποκτονία σε φόνο. Το δικαστήριο αποφάσισε να του επιτρέψει να κινείται ελεύθερος σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων από το σπίτι του μέχρι τις 18 Απριλίου 2016, ημερομηνία κατά την οποία οφέιλει να επιστρέψει στο δικαστήριο και θα ελέγχονται οι κινήσεις

του με ηλεκτρονικό βραχιόλι.

Στο δικαστήριο εκ νέου παρευρέθηκε για τους σκοπούς επιβολής ποινής, μετά την ανατροπή της πρωτόδικης υπόθεσης στην οποία είχε καταδικαστεί για ανθρωποκτονία με ποινή 5ετή φυλάκισης.

Κατά την ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης καταδικάστηκε σε φόνο, ένα αδίκημα σοβαρότερης κλίμακας που ενδεχομένως να σημάνει και την επιστροφή τους στις φυλακές.

Κατά τη σημερινή διαδικασία το δικαστήριο άκουσε τις θέσεις των δικηγόρων του Όσκαρ Πιστόριους, οι οποίοι κλήθηκαν για να πείσουν το δικαστήριο να μειώσει στο ελάχιστο την ποινή που πρόκειται να επιβληθεί στον πρώην αθλητή, μέσω των ελαφρυντικών στοιχείων που θα παρουσιάσαν ενώπιον των δικαστών.

Το δικαστήριο εξέτασε επίσης τις συνθήκες κράτησής του, αφού ο Πιστόριους μετά την έκτιση του 1/5 της ποινής φυλάκισης που του επέβαλε το πρωτόδικο δικαστήριο, αυτή τη στιγμή εξέτιε το υπόλοιπό της ποινής σε κατοίκον περιορισμό. Με την αναθεώρηση των συνθηκών αποφασίστηκε από το δικαστήριο να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, μέχρι να του ανακοινωθεί η νέα ποινή.

Οι δικηγόροι του Όσκαρ Πιστόριους επιβεβαίωσαν σύμφωνα με τη βρετανική Guardian ότι ο αθλητής, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα της καταδίκης του και το σύνολο της ποινής που θα λάβει, σκοπεύει να εφεσιβάλει την απόφαση του Εφετείου, και να καλέσει το Συνταγματικό Δικαστήριο να αποφασίσει εκ νέου για την κατάληξη της υπόθεσης, στον τρίτο και τελευταίο βαθμό απονομής δικαιοσύνης που διαθέτει η δικαιοσύνη της Νοτίου Αφρικής, όπου και δικάζεται ο Πιστόριους.

Keywords
Τυχαία Θέματα