Στο Youth League και η Πρωταθλήτρια μας στo u17

Η UEFA θέλοντας να δώσει την ευκαιρία σε όσο το δυνατό περισσότερους νεαρούς ποδοσφαιριστές να πάρουν την εμπειρία της συμμετοχής σε διεθνείς διοργανώσεις, αποφάσισε να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στο UEFA Youth League.

Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία σε ακόμη 32 ομάδες να συμμετέχουν στη διοργάνωση, πέραν των 32 που ήδη συμμετέχουν και είναι οι ομάδες U-19 των ομάδων που εξασφαλίζουν τη συμμετοχή

τους στους ομίλους του Champions League.Σύμφωνα με την απόφαση της UEFA η οποία σε πρώτη φάση θα ισχύσει μέχρι το 2018, οι Πρωταθλήτριες ομάδες των 32 πρώτων χωρών στην κατάταξη της UEFA, θα συμμετάσχουν στη νέα διοργάνωση και θα έχουν την ευκαιρία να δώσουν δύο τουλάχιστον αγώνες.

Συγκεκριμένα, οι 32 αυτές ομάδες, θα κληρωθούν μεταξύ τους και θα παίξουν δύο νοκ άουτ αγώνες για προκριθούν 16 ομάδες. Οι αγώνες θα γίνουν την ημέρα που θα καθοριστούν η δεύτερη και η τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League.Στη συνέχεια, θα γίνει νέα κλήρωση για να μείνουν οκτώ ομάδες από τις δεκαέξι, με τους αγώνες να διεξάγονται ταυτόχρονα με την 4η και 5η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.Οι οκτώ αυτές ομάδες θα αγωνιστούν στη συνέχεια ως γηπεδούχες σε μονούς αγώνες με τις ομάδες οι οποίες θα τερματίσουν στη δεύτερη θέση του UEFA Youth League των ομάδων που συμμετέχουν στους ομίλους του Champions League.

Οι οκτώ ομάδες που θα μείνουν, θα προκριθούν στη φάση των «16» του UEFA Youth League μαζί με τις οκτώ ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες στον όμιλο τους στο Youth League του Champions League.Και αυτή η φάση θα γίνει με μονούς αγώνες, με την έδρα να καθορίζεται μετά από κλήρωση.Μετά από απόφαση της ΚΟΠ, την Κύπρο στη νέα διοργάνωση, θα εκπροσωπήσει η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα U-17.Δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση 2015-2016 θα έχουν ποδοσφαιριστές που γεννήθηκαν μετά την 1 Ιανουαρίου 1997. Η κάθε ομάδα θα έχει δικαίωμα να δηλώσει στο ρόστερ της και τρεις ποδοσφαιριστές ένα χρόνο μεγαλύτερους, που γεννήθηκαν δηλαδή το 1996. Το ρόστερ της κάθε ομάδα μπορεί να συμπεριλαμβάνει μέχρι και 40ποδοσφαιριστές.Οι τρεις μεγαλύτεροι σε ηλικία ποδοσφαιριστές θα είναι οι ίδιοι από την αρχή μέχρι το τέλος της διοργάνωσης και θα πρέπει οπωσδήποτε να έχουν παρουσία δύο συνεχόμενων χρόνων χωρίς διακοπή στις Ακαδημίες της ομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα