Στο Europa League η Ντόρτμουντ

Η Ντόρτμουντ νίκησε τη Βέρντερ Βρέμης στο "αντίο" των Γίργκεν Κλοπ και Ζεμπάστιαν Κελ και εξασφάλισε θέση στο επόμενο Europa League. Το Αμβούργο θα δώσει μπαράζ για την παραμονή την ύστατη στιγμή στην Bundesliga. Φιέστα με νίκη για Μπάγερν Μονάχου.

Πάρτι στις εξέδρες, πάρτι και στον αγωνιστικό χώρο για την Ντόρτμουντ, η οποία επικράτησε 3-2 της μέχρι πρότινος ισόβαθμης Βέρντερ Βρέμης

και ολοκλήρωσε τη σεζόν στην 7η θέση, με "εισιτήριο" στο Europa League (είτε μέσω πρωταθλήματος είτε μέσω DFB Pokal) και ένα από τα πιο εντυπωσιακά comeback στην ιστορία του rückrunde. Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος στον προπονητή και τον αρχηγό της ομάδας, Γίργκεν Κλοπ και Ζεμπάστιαν Κελ, οι οποίοι αποχωρούν από τον σύλλογο και θα αναζητήσουν αλλού τις τύχες τους.

Στο αγωνιστικό σκέλος, το 1ο ημίχρονο είχε την περισσότερη δράση και σχεδόν όλα τα γκολ. Ο Σίντζι Καγκάβα και ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ σημείωσαν δύο γρήγορα γκολ στο 15' και στο 17', ο Λεβίν Εζτουναλί μείωσε λίγο αργότερα, αλλά ο Χένριχ Μεχιταριάν διασφάλισε τις συνθήκες... γιορτής στον αγώνα πριν από τη λήξη του 1ου μέρους. Στο 2ο ημίχρονο δεν υπήρξαν ιδιαίτερες ευκαιρίες, η ομάδα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου (στον πάγκο) είχε τον έλεγχο και δεν τον απώλεσε παρά τη μείωση του σκορ από τον Θίοντορ Γκέμπρε Σελασιέ και η σεζόν στο πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε με χαμόγελα και αναμονή για τον τελικό κυπέλλου με την Βόλφσμπουργκ.

Ως είθισται κάθε σεζόν, εύκολα ή δύσκολα (ή πολύ δύσκολα) το Αμβούργο αποτελεί τη μοναδική σταθερά στην Bundesliga. Η μοναδική ομάδα που έχει αγωνιστεί σε όλες της χρονιάς του πρωταθλήματος αυτήν τη φορά τη γλίτωσε τον απευθείας υποβιβασμό στην τελευταία αγωνιστική της σεζόν, με νίκη 2-0 απέναντι στη Σάλκε και τώρα καλείται να σώσει οριστικά την κατηγορία όπως και πέρυσι, στα μπαράζ με την 3η ομάδα της Zweiteliga (μία εκ των Ντάρμσταντ, Καρλσρούη, Κάιζερσλαουτερν).

Μετά από 3 σερί νίκες δίχως βαθμολογικό αντίκτυπο, η Μπάγερν Μονάχου έκλεισε με θετική γεύση το φινάλε της σεζόν. Η νίκη με 2-0 επί της Μάιντς ήταν το κατάλληλο αποτέλεσμα για να προηγηθεί της φιέστας για τον 25ο τίτλο πρωταθλήματος που κατέκτησε. Το κοινό στις εξέδρες κρατούσε χάρτινες... σαλατιέρες με τον αριθμό 25 και περίμενε την απονομή, ωστόσο οι παίκτες εμφανίστηκαν σοβαροί αυτήν τη φορά και δεν έκαναν το... ίδιο.

Φρόντισαν να "καθαρίσουν" από νωρίς το παιχνίδι και στο 25ο λεπτό κέρδισαν πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, σε μία ύστατη προσπάθεια να προσπεράσει τον Άλεξ Μάιερ της Άιντραχτ Φρανκφούρτης στην κορυφή της λίστας των σκόρερ. Ο Πολωνός δεν έφτασε στο καρέ που χρειαζόταν, αλλά στο 48' σημειώθηκε ένα ιστορικό γκολ, του υπαρχηγού Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ την ημέρα που συμπλήρωσε 500 συμμετοχές με τη φανέλα των Βαυαρών. Το 2-0 έμεινε μέχρι τέλους με τον Μάνουελ Νόιερ να διατηρεί για 20ή φορά ανέπαφη την εστία του στο πρωτάθλημα (21 σύνολο, ρεκόρ) και ακολούθως άρχισε το πάρτι τη απονομής.Οι παίκτες του Ρομπέρτο ντι Ματέο παρουσιάστηκαν με το μυαλό στις... διακοπές και το Αμβούργο αξιοποίησε αυτήν τη συνθήκη και με δύο γκολ στην αρχή του 2ου μέρους, έφτασε στη νίκη. Πρώτα ο Ίβιτσα Όλιτς (49') και στη συνέχεια ο Σλόμπονταν Ράικοβιτς (58') έβαλαν μπροστά το συγκρότημα του Μπρούνο Λαμπαντία που (μετά και από την ήττα της Φράιμπουργκ από το Ανόβερο, που σώθηκε με το 2-0) έφερε σε πέρας ακόμα μία αποστολή σωτηρίας, τουλάχιστον σε πρώτο βαθμό.

Τα αποτελέσματα της 34ης αγωνιστικής

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

16:30 Μπάγερν Μονάχου - Μάιντς 2-0

(25' πέν. Λεβαντόβσκι, 48' Σβάινσταϊγκερ)

16:30 Ντόρτμουντ - Βέρντερ Βρέμης 3-2

(15' Καγκάβα, 17' Ομπαμεγιάνγκ, 42' Μεχιταριάν - 26' Εζτουναλί, 85' Γκέμπρε Σελασιέ)

16:30 Γκλάντμπαχ - Άουγκσμπουργκ 1-3

(36' Ράφαελ - 72' Χιέμπιεργκ, 77' Μάταβζ, 90+5' Μέλντερς)

16:30 Χόφενχαϊμ - Χέρτα 2-1

(8' Μοντέστ, 80' Φιρμίνο - 72' Μπέερενς)

16:30 Ανόβερο - Φράιμπουργκ 2-1

(3' Κιγιοτάκε, 84' αυτ. Κέρμας - 90+2' Πέτερσεν)

16:30 Άιντραχτ Φρανκφούρτης - Λεβερκούζεν 2-1

(4' Σεφέροβιτς, 39' Μάντλουνγκ - 6' Μπελαράμπι)

16:30 Αμβούργο - Σάλκε 2-0

(49' Όλιτς, 57' Ράικοβιτς)

16:30 Κολονία - Βόλφσμπουργκ 2-2

(3' Οσάκο, 61' αυτ. Κνόχε - 8' Γκουστάβο, 15' Πέρισιτς)

16:30 Πάντερμπορν - Στουτγκάρδη 1-2

(4' Βουτσίνοβιτς - 36' Ντιντάβι, 72' Γκίντσεκ)

Keywords
Τυχαία Θέματα