Στο 43% η συμμετοχή Τ/κ στις «βουλευτικές εκλογές» - Έκκληση Τατάρ

Χαμηλά εξακολουθεί να παραμένει η συμμετοχή των Τ/κ στις πρόωρες «βουλευτικές εκλογές» δυόμιση ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες στα κατεχόμενα.

Διαβάστε ακόμη: Κατεχόμενα: Σε χαμηλά επίπεδα το ποσοστό συμμετοχής στις «βουλευτικές εκλογές»

Η «πρόεδρος» του «ανώτατου εκλογικού συμβουλίου», Ναρίν Φερντί Σιεφίκ ανακοίνωσε στον «Μπαϊράκ» ότι το ποσοστό συμμετοχής στις 15.00 ήταν στο 43,42%.

Μέχρι τότε στην Λευκωσία είχε ψηφίσει το 37,37%, στην Αμμόχωστο το 38,88%, στην Κερύνεια το 40,60%, στην Μόρφου

το 39.2%, στο Τρίκωμο καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό συμμετοχής, 65,19% και στην Λεύκα το 39,31%.

Ο Ερσίν Τατάρ σε δηλώσεις του μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος το μεσημέρι κάλεσε τον κόσμο να προσέλθει στις κάλπες. Λόγω της πανδημίας, η συμμετοχή μπορεί να επηρεαστεί, πρόσθεσε λέγοντας ότι αυτές οι «εκλογές» είναι πολύ σημαντικές. «Ίνσιαλλαχ η συμμετοχή θα είναι καλή», είπε, καλώντας τον κόσμο να πάει στις κάλπες λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα. Ευχήθηκε δε να υπάρξει ρύθμιση της «νομοθεσίας» ώστε δικαίωμα ψήφου να έχουν και δεκάδες χιλιάδες Τ/κ που ζουν στο εξωτερικό.

Ο κ. Τατάρ επανέλαβε ότι έχουν ένα «κράτος» και την δική τους κυριαρχία να διοικήσουν. Αγωνίζονται, συνέχισε, για ένα μέλλον πιο σίγουρο, πιο ασφαλές και πιο ευήμερο για τους Τ/κ. Ευχήθηκε επίσης να υπάρξει μια σταθερή «κυβέρνηση» που θα κάνει πραγματικότητα σοβαρές μεταρρυθμίσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
#45 Έκκληση Τατάρ,#45 ekklisi tatar