Στις Βρυξέλλες ο Τ. Ευθυμίου για θέματα ΚΟΑΠ

Ο Επίτροπος Αγροτικών Πληρωμών Τίμης Ευθυμίου, κατά την επίσκεψή του στις Βρυξέλλες που πραγματοποιήθηκε στις 25-29/9/2015, μεταξύ άλλων, συναντήθηκε με την Διευθύντρια Ελέγχου Γεωργικών Πληρωμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Christine Borchman.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ), η κα. Borchman ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον Επίτροπο στα νέα του καθήκοντα.

Από πλευράς του ο Επίτροπος ευχαρίστησε την αξιωματούχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διευθέτηση της πρώτης αυτής συνάντησης που είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα και τη διαβεβαίωσε ότι ως Επίτροπος Αγροτικών Πληρωμών, θα έχει όσο το δυνατό πιο στενή και αγαστή συνεργασία με τις ελεγκτικές υπηρεσίες της Επιτροπής.

Επίσης, στη συνάντηση με την κα. Borchman έγινε αναφορά στις δυο επιστολές δημοσιονομικής διόρθωσης που έχουν πρόσφατα αποσταλεί στον Οργανισμό και στο κατά πόσο θα μπορούσε να γίνει διαπραγμάτευση προς μείωση του ποσοστού δημοσιονομικής διόρθωσης. Μέσα από τη συζήτηση, διαφάνηκε ότι υπάρχει διάθεση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναθεωρήσει σημαντικά προς τα κάτω το ποσοστό δημοσιονομικής διόρθωσης, υπό την προϋπόθεση ότι θα δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις από πλευράς των κυπριακών Αρχών στα πλαίσια σχετικής διαδικασίας. Ο Επίτροπος δεσμεύτηκε για την έγκαιρη αποστολή των όποιων πληροφοριών ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι οποίες θα διευκολύνουν την αναθεώρηση της απόφασης της για επιβολή δημοσιονομικών διορθώσεων στην Κύπρο.

Η συνάντηση, όπως αναφέρεται, ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση και από τις δύο πλευρές για μια εποικοδομητική και ειλικρινή συνεργασία προς όφελος της Κύπρου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά και του αγροτικού κόσμου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα