Στις 6 το απόγευμα το μεγάλο συλλαλητήριο στα κατεχόμενα

Στις 6 το απόγευμα θα αρχίσει η πορεία που έχει ονομαστεί «συλλαλητήριο κοινοτικής ύπαρξης» και διοργανώνεται από τ/κ συνδικαλιστική πλατφόρμα, η οποία θα καταλήξει μπροστά από τη «βουλή», ενώ η συνομοσπονδία ελεύθερων εργαζομένων (Hür-İş) με 8 συντεχνίες μέλη θα πραγματοποιήσουν απόψε ολονύχτια εκδήλωση μπροστά από το «πρωθυπουργικό γραφείο».

Η πορεία – συλλαλητήριο θα αρχίσει σε κεντρικό σημείο της κατεχόμενης Λευκωσίας και αφού οι διαμαρτυρόμενοι διασχίσουν κεντρική λεωφόρο, θα συγκεντρωθούν μπροστά από τη «βουλή», που βρίσκεται απέναντι από την τουρκική «πρεσβεία» και τα γραφεία της

εφημερίδας Αφρίκα. Εκτός από τα μέλη της πλατφόρμας, το συλλαλητήριο στηρίζουν το κόμμα Ενωμένη Κύπρος, η Αριστερή Κίνηση, η ομοσπονδία συντεχνιών επαναστατημένων εργαζομένων, η συντεχνία των εργαζομένων στον Τύπο, η συντεχνία των εργαζομένων στο «πανεπιστήμιο» ανατολικής Μεσογείου, η ένωση κομμουνιστών επαναστατών, η συντεχνία των «δημοτικών» υπαλλήλων.

Το κεντρικό σύνθημα του συλλαλητηρίου, που θα έχει επίσης στόχο τη διατράνωση της επιθυμίας των Τ/κ για λύση στο Κυπριακό, είναι: «Συλλαλητήριο κοινοτικής ύπαρξης ενάντια στην εισαγόμενη κρίση».

Να σημειωθεί ότι η τ/κ συνδικαλιστική πλατφόρμα την Τρίτη έδωσε 70 προτάσεις εξόδου από την κρίση στον «πρωθυπουργό» Τουφάν Ερχιουρμάν και χθες στον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Η συνομοσπονδία Hür-İş θα ανάψει αύριο στις 19.00 τη «φωτιά της κουζίνας» έξω από το «πρωθυπουργικό γραφείο», αφού με τις αυξήσεις «έχει καεί η κουζίνα μας και καλούμε όλους όσους το πιστεύουν αυτό, να παραστούν στην εκδήλωση». Με τον τρόπο αυτό αντιδρούν στις συνεχείς αυξήσεις σε προϊόντα, αγαθά και υπηρεσίες.

Η συνομοσπονδία έχει, επίσης, υποβάλει στην «κυβέρνηση» πακέτο μεσοπρόθεσμων μέτρων για αντιμετώπιση της κρίσης, μεταξύ των οποίων ακύρωση επισκέψεων «αξιωματούχων» που γίνονται για περιήγηση, μείωση 10% στη χορηγία των πολιτικών κομμάτων, μηδενισμό του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα και μείωση των «κρατικών» φόρων στα καύσιμα.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή του, το κόμμα Εθνικιστικής Δημοκρατίας αναφέρει ότι δεν θα επιτρέψει να υπάρξουν αρνητικές ενέργειες ή συνθήματα εναντίον της Τουρκίας από την πορεία που διοργανώνει η τ/κ συνδικαλιστική πλατφόρμα και θα καταλήξει έξω από την τουρκική «πρεσβεία», γράφοντας για «αναμενόμενη συμμετοχή και Ε/κ».

Το συγκεκριμένο κόμμα διοργανώνει αντι-διαδήλωση και καλεί «όλες τις μαχόμενες ενώσεις και τον φιλόπατριν λαό να μην πάρει μέρος στη σημερινή εκδήλωση».

Με δικαιολογητικό την οικονομική κρίση, τα συνδικάτα των εργαζομένων προσπαθούν να διαλύσουν το κράτος και να δημιουργήσουν εχθρότητα προς την Τουρκία, αναφέρεται, επίσης, στην ανακοίνωση που υπογράφει ο γ.γ. του MDP, Ακτάτς Ατάι, ο οποίος επικρίνει όσους «παζαρεύουν την ιδέα να επιβάλλουν την συνταγή της ενωμένης Κύπρου».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα