Στις 6 - 7 Ιουνίου το Κυπρο-Ρωσικό Φεστιβάλ

Πραγματοποιείται και φέτος, για 10η χρονιά, στις 6-7 Ιουνίου, το Κυπρο-Ρωσικό Φεστιβάλ, μια ξεχωριστή πολιτισμική γιορτή που προσφέρει μοναδικό θέαμα και διασκέδαση.

Διοργανωτής είναι ο Όμιλος Vestnik Kipra, που επιδιώκει, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, να διατηρήσει και να ενδυναμώσει τους δεσμούς φιλίας μεταξύ Ρώσων και Κυπρίων.

Το φεστιβάλ, που πραγματοποιείται στο Δημοτικό Κήπο Λεμεσού, σε συνεργασία με το Δήμο Λεμεσού, τη Ρώσικη Πρεσβεία και το Σύνδεσμο Φιλίας Κύπρου-Ρωσίας, αναμένεται

-εκτιμού οι διοργανωτές - να προσελκύσει και φέτος περισσότερους από 12.000 επισκέπτες από όλη την Κύπρο, ενώ θα φιλοξενήσει 1.500 καλλιτέχνες από Κύπρο και Ρωσία. Συγκεκριμένα, από τη Ρωσία θα ταξιδέψουν συνολικά 150 καλλιτέχνες, ανάμεσα στους οποίους και το διάσημο ρωσικό συγκρότημα Fabrika.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, όπως προστίθεται στην ανακοίνωση, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς από Ρωσία και Κύπρο, καθώς και συναυλίες από δημοφιλείς τραγουδιστές των δύο χωρών, που θα εναλλάσσονται στις σκηνές, με αποκορύφωμα την εμφάνιση της Ελευθερίας Ελευθερίου και του Νίκου Γκάνου, το Σάββατο 6 Ιουνίου στις 9.30 το βράδυ.

Οι επισκέπτες θα μπορούν επίσης να συμμετάσχουν σε πρωτότυπες δραστηριότητες, όπως ο αγώνας δρόμου με τακούνια, ο διαγωνισμός διακόσμησης ματριόσκας με μπογιά, διάφορες εκδηλώσεις για παιδιά, εκθέσεις Κυπρίων και Ρώσων καλλιτεχνών και επιμορφωτικές δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες.

Την επίσημη τελετή έναρξης του Κυπρο-Ρωσικού Φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 6 Ιουνίου στις 7 το βράδυ, θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο Στάνισλαβ Οσάτσι.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Αναζητήσεις
προγραμμα του κυπρο-ρωσσικου φεστιβαλ 7 ιουνιου
Τυχαία Θέματα