Στις 23 Σεπτεμβρίου η συνάντηση Ακιντζί – Γκουτέρες

Το ερχόμενο Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου, έχει ορισθεί η συνάντηση του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί με τον Γ.Γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπως γράφει ο τ/κ Τύπος της Κυριακής, επικαλούμενος ανακοίνωση της «προεδρίας», ενώ σήμερα ανακοινώθηκε ότι ο κ. Ακιντζί θα αναχωρήσει αύριο στις 8 το πρωί από το παράνομο αεροδρόμιο Ερτζάν για τη Νέα Υόρκη και θα προβεί σε δηλώσεις πριν την αναχώρησή του.

Το τελευταίο τριήμερο, ο Τ/κ ηγέτης είχε συναντήσεις

με τους Πρέσβεις της Αυστρίας, το Σάββατο, και της Γερμανίας σήμερα.

Η Χαβαντίς της Κυριακής γράφει ότι ο κ. Ακιντζί θα έχει και άλλες επαφές στη Νέα Υόρκη μέχρι τη συνάντησή του με τον Γ.Γ., αλλά δεν αναφέρει ποιες θα είναι αυτές.

Στο μεταξύ, και φέτος χωριστά βρίσκεται ήδη στη Νέα Υόρκη ο «υπουργός εξωτερικών» Ταχσίν Ερτουγρούλογλου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του «Μπαϊράκ», ο κ. Ερτουγρούλογλου θα έχει επαφές στο περιθώριο της 72ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον, όπου και πάλι θα πραγματοποιήσει επαφές.

Κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, ο «υπεξ» θα συμμετάσχει στην ετήσια συνάντηση συντονισμού των ΥΠΕΞ του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας, όπου το ψευδοκράτος συμμετέχει με το καθεστώς του παρατηρητή. Θα συμμετάσχει επίσης και θα μιλήσει στο Συμβούλιο Υπουργών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας. Ως «υπουργός εξωτερικών», προστίθεται, θα έχει επαφές με ομολόγους του από τους δύο αυτούς οργανισμούς.

Στην Ουάσινγκτον θα έχει συναντήσεις με Αμερικανούς αξιωματούχους και εκπροσώπους δεξαμενών σκέψης και αμερικανικών ΜΜΕ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα