Στις 23 Ιανουαρίου η καθέλκυση της τουρκικής φρεγάτας «İstanbul»

Η τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας «İstanbul», της πρώτης φρεγάτα «κλάσης Ι» που κατασκεύασε η τουρκική Αμυντικής Βιομηχανίας, στο πλάισιο του προγράμματος MİLGEM (Εθνικό Πλοίο), θα πραγματοποιηθεί στις 23 Ιανουαρίου.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, το πλοίο με το όνομα «Κωνσταντινούπολη» (İstanbul) διαθέτει σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου, σύστημα διαχείρισης μάχης νέας γενιάς και προηγμένα όπλα, ραντάρ, αισθητήρες και συστήματα επικοινωνιών και πλοήγησης.

Η

κατασκευή της φρεγάτας που έχει μήκος 113 μέτρα και πλάτος 14,4 μέτρα σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου με βάση τις εθνικές δυνατότητες.

Στόχος είναι η πρώτη φρεγάτα «κλάσης İ» να παραδοθεί στο τουρκικό πολεμικό ναυτικό το 2023.

Η Τουρκία θα «κυνηγάει» όσους πλησιάζουν τις πλατφόρμες της στην ανατ. Μεσόγειο

Την ίδια ώρα, η Τουρκία επιδιώκει να αυξήσει το επίπεδο ασφάλεια των πλοίων και των drones που επιχειρούν στην ανατολική Μεσόγειο, με στόχο την έρευνα και ανακάλυψη φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού τύπου, αναμένεται να ενεργοποιήσει ένα πρωτόκολλο, το οποίο προβλέπει τη διεθνή ποινική δίωξη  και κυρώσεις κατά χωρών ή ατόμων, που θα επιχειρήσεις να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια, σαμποτάζ ή επίθεση εναντίον εγκαταστάσεων και πλατφορμών φυσικού αερίου.

Το πρωτόκολλο θεωρεί κάθε απόπειρα σαμποτάζ ή καταστροφής πλατφορμών που έχουν τοποθετηθεί εντός της υφαλοκρηπίδας μιας χώρας ως «έγκλημα» και δίνει τη δυνατότητα έγερσης αγωγής για την επιβολή διεθνών κυρώσεων κατά των εμπεκομένων προσώπων ή κρατών.

Keywords
Τυχαία Θέματα