Στις 16 Δεκεμβρίου η επίσημη πρόταση

Ενώπιον της Συγκλήτου χθες η πρόταση για κατάργηση των Παγκύπριων Εξετάσεων

Ενώπιον της Συγκλήτου τέθηκε, χθες, η πρόταση του Πανεπιστημίου Κύπρου για τις Παγκύπριες Εξετάσεις, η οποία προτείνει μεταξύ άλλων κατάργησή τους και είσοδο όλων ανεξαιρέτως των φοιτητών με γενικό βαθμό απολυτηρίου άνω του 15, στο Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Μιλώντας στη «Σημερινή», ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου,

Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, ανέφερε ότι η πρόταση έχει συζητηθεί ενώπιον της Συγκλήτου και έχει αποσταλεί στα υπόλοιπα τμήματα προς μελέτη και κατάθεση απόψεων. Ο κ. Χριστοφίδης ανέφερε ότι θα γίνει μία ειδική Σύγκλητος στις 16 Δεκεμβρίου, και κατόπιν θα κατατεθεί ως η επίσημη πρόταση του Πανεπιστημίου Κύπρου για τις Παγκύπριες Εξετάσεις.

Ερωτηθείς ως προς τις πρώτες εντυπώσεις για την -καινοτόμα ομολογουμένως- πρόταση για κατάργηση των Παγκύπριων Εξετάσεων, ο κ. Χριστοφίδης ανέφερε ότι τα πρώτα μηνύματα από το κοινωνικό περιβάλλον είναι θετικά και εξέφρασε την άποψη ότι το υφιστάμενο σύστημα χρήζει άμεσης βελτίωσης και αλλαγής.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου πρόσθεσε ότι θα σταλεί επιστολή προς ενημέρωση και στον πολιτικό προϊστάμενο του Υπουργείου Παιδείας, Κώστα Καδή, ενώ οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στις 16 Δεκεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση για ολοκληρωτική κατάργηση του θεσμού των Παγκύπριων Εξετάσεων είχε προκαλέσει αντιδράσεις, κυρίως προερχόμενες από την ΟΕΛΜΕΚ, ενώ οι οργανωμένοι γονείς δήλωσαν πως θα περιμένουν την κατάθεση της ολοκληρωμένης πρότασης για να πράξουν αναλόγως.

Keywords
Τυχαία Θέματα