Στις 16 - 18 Σεπτεμβρίου η "1η Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων"

Η "1η Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων" θα πραγματοποιηθεί στις 16 – 18 Σεπτεμβρίου 2016 στη Λευκωσία, ανακοίνωσαν το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου σε συνεργασία με το Cyprus Youth DiplomaCY.

Σκοπός του προγράμματος είναι η διεξαγωγή μιας ιδιότυπης προσομοίωσης της Βουλής των Αντιπροσώπων

της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπου 56 νέοι και νέες της Κύπρου ηλικίας 16 – 30 ετών, θα υποδυθούν για ένα τριήμερο τους ρόλους των Βουλευτών, όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση.

Στόχος είναι η «Βουλή των Νέων Αντιπροσώπων» να καταστεί θεσμός στην Κύπρο, έτσι ώστε να δοθεί μόνιμα χώρος στους νέους ανθρώπους να εκφράσουν τις απόψεις τους για όλα αυτά που τους αφορούν, τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο λήψης αποφάσεων. Σε μια εποχή πολιτικής απάθειας των νέων, η προβολή και κατανόηση του ρόλου της Νομοθετικής Εξουσίας εκλαμβάνει βαρύνουσα σημασία, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Οι 56 συμμετέχοντες θα χωρισθούν σε 5 Κοινοβουλευτικές Ομάδες, ήτοι Επιτροπή Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Επιτροπή Εργασίας, Επιτροπή Εσωτερικών, Επιτροπή Παιδείας, Επιτροπή Περιβάλλοντος και οι συνεδρίες θα πραγματοποιηθούν στο Ξενοδοχείο Altius. Κάθε Κοινοβουλευτική Επιτροπή θα συζητήσει μεταξύ 16-17 Σεπτεμβρίου ένα θέμα και θα συγγράψει μια έκθεση σχετική με το προς συζήτηση θέμα. Σημειώνεται πως οι νέοι/νέες βουλευτές θα υποστηρίζουν δικές τους απόψεις για τη θεματική, μετά από σχετική έρευνα και προετοιμασία στην οποία θα έχουν προβεί.

Οι εργασίες της Ολομέλειας θα πραγματοποιηθούν στις 18 Σεπτεμβρίου στη Βουλή των Αντιπροσώπων και θα την χαιρετήσει ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης στις 10:00.

Κατά τη διάρκεια της ολομέλειας, οι 56 νέοι και νέες Βουλευτές θα παρουσιάσουν τις πέντε εκθέσεις που θα έχουν συντάξει οι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές και θα υπόκεινται σε Κοινοβουλευτικό Έλεγχο. Στη συνέχεια, θα γίνει ψηφοφορία για υιοθέτηση των εκθέσεων από την Ολομέλεια του Σώματος. Όσες εκθέσεις υπερψηφιστούν θα αποτελέσουν επίσημες εκθέσεις της 1ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων.

Το σχέδιο συγχρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Εrasmus+.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα