Στις 15:00 η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την Ελλάδα

Τη διεξαγωγή τηλεδιάσκεψης της Ευρωομάδας (Eurogroup) στις 15:00 ώρα Ελλάδας, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ευρωζώνης Γ. Ντάισελμπλουμ στον προσωπικό του λογαριασμό στο τουίτερ

Η ελληνική κυβέρνηση είναι πολύ σοβαρή ως προς τη βούλησή της για μεταρρυθμίσεις, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά την αποστολή από την Ελλάδα της λίστας των μεταρρυθμίσεων που προτείνει στους διεθνείς πιστωτές.

"Πιστεύω

ότι είναι πολύ σοβαροί, αλλά δεν πρόκειται παρά για ένα πρώτο βήμα", δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ ενώπιον του ευρωκοινοβουλίου.

Η οριστικοποίηση των μεταρρυθμίσεων που παρουσιάσθηκαν από την Ελλάδα "πρέπει να γίνει σε στενή συνεργασία" με τους πιστωτές της. "Θα πάρει καιρό", πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων,ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ υποστήριξε πως δεν τίθεται θέμα Grexit, καθώς «η Ευρωζώνη πρέπει να μείνει ενωμένη και ανθεκτική. Δεν είναι σκόπιμο να συζητούμε για έξοδο χώρας από το ευρώ.Πολλές χώρες είναι ακόμη ευάλωτες, η απάντηση δεν είναι να βγουν από την Ευρωζώνη, αλλά να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες τους. Είμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε αυτές τις δυσκολίες εις πέρας». Aποκάλυψε μάλιστα ότι "το μόνο υπουργικό συμβούλιο που το συζητάει είναι το βρετανικό".

#Eurogroup conference call on Greece at 14.00 this afternoon.

— Jeroen Dijsselbloem (@J_Dijsselbloem) February 24, 2015
Keywords
Τυχαία Θέματα