Στις 06/07 ο μετριασμός για Έφη – Με πόσα χρόνια αντιμέτωπη

Στις 06 αντί στις 10 Ιουλίου θα ξεκινήσει η διαδικασία αγορεύσεων για μετριασμό της ποινής της Έφης Ηροδότου, η οποία κρίθηκε ένοχη στις δυο κατηγορίες με τις οποίες ήταν αντιμέτωπη.

Τα δύο αδικήματα για τα οποία κρίθηκε ένοχη η Έφη Ηροδότου είναι αυτά της πρόκλησης θανάτου λόγω έλλειψης οφειλόμενης προσοχής από αλόγιστη, απερίσκεπτη ή επικίνδυνη πράξη κατά παράβαση του άρθρου 210 του Ποινικού Κώδικα και της μη συμμόρφωσης σε σηματοδότη τροχαίας.

Το συγκεκριμένο άρθρο, όπως τροποποιήθηκε

με το Άρθρο 3 του Νόμου 111 του 1989 και το Άρθρο 181 (1)/2000, προνοεί ότι, όποιος λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης ή συμπεριφοράς, που δεν ανάγεται σε υπαίτια αμέλεια, χωρίς πρόθεση επιφέρει τον θάνατο άλλου προσώπου, είναι ένοχος αδικήματος και σε περίπτωση καταδίκης υπόκειται σε φυλάκιση μέχρι 4 χρόνων ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις £2500.

Ως εκ τούτου, μέγιστη ποινή την οποία δύναται να επιβάλει το Δικαστήριο είναι τα 4 χρόνια, για τη μεγαλύτερη ποινή, που είναι η πρώτη. Για τη δεύτερη ποινή, θα επιβάλει μικρότερη ποινή. Και οι δυο ποινές θα συντρέχουν.

Παράλληλα, με την έναρξη της διαδικασίας αγορεύσεων, αναμένεται να είναι έτοιμη και η σχετική έκθεση από το Γραφείο Ευημερίας. Το Δικαστήριο, αφού ακούσει τις σχετικές αγορεύσεις από την πλευρά υπεράσπισης της κατηγορούμενης, θα επιφυλάξει την επιβολή ποινής σε νέα ημερομηνία.

Σημειώνεται ότι το Δικαστήριο θα αποφανθεί και για την ενοχή ή όχι των γονιών της 29χρονης στις 21 Ιουλίου.

Οι γονείς της Έφης Ηροδότου αντιμετωπίζουν συνολικά πέντε κατηγορίες, που αφορούν τα αδικήματα της πρόκλησης σε ψευδορκία, της υποκίνησης μάρτυρα σε ψευδή μαρτυρία, της πλαστογραφίας εγγράφου και κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου και της χρήσης πλαστού αποδεικτικού στοιχείου, τα οποία διαπράχθηκαν μεταξύ των ημερομηνιών 16 Δεκεμβρίου 2008 και 3 Ιουλίου 2009.

Keywords
Τυχαία Θέματα