Στήριξη από την Τερέζα Βίλιερς προς τη ΔΕΑ

Την εκτίμηση και υποστήριξή της στο έργο της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ) στην Κύπρο εξέφρασε με δήλωσή της η φιλοκύπρια βουλευτής βορείου Λονδίνου Τερέζα Βίλιερς.


Η βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα σε αίθουσα του κοινοβουλίου στο Γουέστμινστερ με αντιπροσωπεία της ΔΕΑ που επισκεπτόταν το Λονδίνο, με πρωτοβουλία της ομάδας «Συντηρητικοί Φίλοι της Κύπρου».

Τα

τρία μέλη της ΔΕΑ και η κα Βίλιερς συζήτησαν για την πρόοδο που έχει γίνει στις προσπάθειες καθορισμού της τύχης των 2002 Κυπρίων αγνοουμένων.

Η κα Βίλιερς δήλωσε: «Ήταν τιμή να φιλοξενήσω αυτή τη σημαντική συζήτηση στο κοινοβούλιο. Η ΔΕΑ επιτελεί ένα εξαιρετικά σημαντικό έργο αναζητώντας απαντήσεις για τις οικογένειες που έχασαν συγγενείς. Μία από τις θλιβερές όψεις της διαίρεσης της Κύπρου είναι ότι υπάρχουν ακόμα περισσότερες από χίλιες οικογένειες που δε γνωρίζουν τι συνέβη στους αγαπημένους τους και δεν έχουν σορούς να θάψουν».

Η φιλοκύπρια βουλευτής συνέχισε: «Δεν μπορώ να επαινέσω αρκετά τη δουλειά της ΔΕΑ που φέρνει ανακούφιση σε οικογένειες και στις δύο πλευρές οι οποίες θέλουν να ξέρουν τι συνέβη στους πατέρες, αδερφούς και γιους τους. Υποστηρίζω ισχυρά το έργο της ΔΕΑ και ήταν καλό που ενημερώθηκα ευθέως από τα μέλη της Επιτροπής».

Η κα Βίλιερς σημείωσε επίσης ότι θα τονίσει προς τη βρετανική κυβέρνηση την ανάγκη να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της ΔΕΑ. «Το βρετανικό Foreign Office χρηματοδοτεί μέρος των λειτουργιών της ΔΕΑ και έχω διατηρήσει την πίεση ώστε αυτό να συνεχιστεί. Μετά από τη συνάντηση στο κοινοβούλιο θα εγείρω το θέμα στον Υπουργό Εξωτερικών ώστε να τονίσω τη σημασία της διατήρησης της οικονομικής στήριξης της βρετανικής κυβέρνησης προς τη ΔΕΑ», είπε η βουλευτής.

Παρών στη συνάντηση ήταν ο επίσης Συντηρητικός βουλευτής βορείου Λονδίνου Μάθιου Όφορντ, όπως και μέλη των Συντηρητικών Φίλων της Κύπρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα