Στην Βηρυτό ο Χαρίρι, μετά τον σταθμό στη Λάρνακα

Ο Σάαντ αλ-Χαρίρι επέστρεψε στην Βηρυτό τρεις εβδομάδες μετά την αιφνιδιαστική παραίτησή του από πρωθυπουργός του Λιβάνου, σύμφωνα με έναν ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

"Το αεροπλάνο που μετέφερε τον Χαρίρι προσγειώθηκε στο διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού", ανέφερε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του παραιτηθέντος πρωθυπουργού.

Επίσκεψη "αστραπή" του Χαρίρι-Είχε συνάντηση με Αναστασιάδη

Ο Χαρίρι αναχώρησε από την Γαλλία και κατά τη διάρκεια

της ημέρας μετέβη στο Κάιρο και μετά στην Κύπρο πριν επιστρέψει στον Λίβανο.

Ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι η συνάντηση δεν ήταν τυχαία. Η Λευκωσία, είπε, θα αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, αξιοποιώντας τόσο την ιδιότητα του κράτους μέλους της Ε.Ε., όσο και τις καλές σχέσεις της με τις αραβικές χώρες.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος χαρακτήρισε καθοριστικές για το μέλλον του Λιβάνου τις επόμενες μέρες. Έχουμε αρκετές κρίσεις στην περιοχή και δεν χρειαζόμαστε άλλη μία στο Λίβανο δήλωσε, εξάλλου, ο ΥΠΕΞ.

Ο Ιωάννης Κασουλίδης εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο κ. Χαρίρι θα υποβάλει και επίσημα την παραίτησή του στον Πρόεδρο του Λιβάνου, Μισέλ Αούν. Αυτό, διευκρίνισε, δεν αποκλείει ο Πρόεδρος του Λιβάνου να του δώσει εκ νέου εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, μεταξύ άλλων κομμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα