Στην τελική του φάση το Εθνικό Πρωτάθλημα

Το Εθνικό Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης που διεξάγεται στο Εθνικό Κέντρο Τένις, μπαίνει στην τελική του φάση ύστερα από τη διεξαγωγή των αναμετρήσεων τις δύο πρώτες εβδομάδες. Στο πρωτάθλημα, διεξάγονται αγώνες σε 20 κατηγορίες και οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επηρέασαν το πρόγραμμα για αρκετές μέρες σε αυτό το διάστημα, και τον πολύ μεγάλο αριθμό συμμετοχών, οι αγώνες αναμένεται να ολοκληρωθούν κανονικά το προσεχές Σαββατοκυρίακο.Στο αγωνιστικό πρόγραμμα συμπεριλαμβάνονται αναμετρήσεις τόσο στα μονά όσο και στα διπλά

και οι αγώνες διεξάγονται καθημερινά σε όλες τις κατηγορίες Αγοριών/Κοριτσιών, Ανδρών και Γυναικών. Σε κάποιες από αυτές τις κατηγορίες οι συμμετοχές οδήγησαν στον καταρτισμό του ταμπλό με 32 συμμετοχές, κάτι που καταδεικνύει το ενδιαφέρον αλλά και το βαθμό δυσκολίας του πρωταθλήματος, που θεωρείται ως μία από τις σημαντικότερες εγχώριες διοργανώσεις της χρονιάς.Μέχρι στιγμής στο επίπεδο των μονών, έχει ολοκληρωθεί η κατηγορία GS18, που βρήκε νικήτρια την Σελγκούλ Τίλκι, η οποία επικράτησε στον τελικό της Ελένης Μακρίδου με 2-0 (7-6, 6-3). Στα διπλά η Σααντέτ Ακτουγλού με την Μελίν Ονκάγια κατέκτησαν τον τίτλο στην κατηγορία των GD14 κερδίζοντας στον τελικό τις Λουίζα Χατζηχαραλάμπους και Χριστίνα Νεοκλέους με 2-0 (7-5, 7-6).Σε ότι αφορά τη συνέχεια, εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατηγορία Ανδρών που βρίσκεται στην προημιτελική φάση. Τα τέσσερα ζευγάρια συγκροτούν οι Αλεξάντερ Μιχαϊλόφσκι-Ελευθέριος Νέος, Νίκολας Κάμπελ-Σωτήρης Χατζηστυλλής, Γιώργος Κωνσταντίνου-Νταβίντ Μινασιάν και Ανδρέας Δαμιανού-Σέργης Κυρατζής.

Στις γυναίκες οι ημιτελικοί αγώνες συμπεριλαμβάνουν τις αναμετρήσεις Θέμις Χάλιου-Άννα Σαβτσένκο και Λυγία Χριστοδούλου-Ελίζα Ομήρου.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες η Αλίσα Πατρουτσίνα θα αντιμετωπίσει την Δάφνη Κουτσόφτα στον τελικό GS12, ο Ελευθέριος Νέος τον Νικόλα Κάμπελ στον τελικό BS18, και ο Ματία Μάτιτς τον Μαξίμ Τσερνόφ στον τελικό BS14. O Φώτος Φωτιάδης είναι ο πρώτος που εξασφάλισε την πρόκριση του, στα ημιτελικά της κατηγορίας BS12.

Keywords
Τυχαία Θέματα