Στην τελική ευθεία οι προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις αξιωματούχων
Σε προχωρημένο στάδιο όσον αφορά την κατ’ άρθρον συζήτηση των νομοσχεδίων που στοχεύουν να επιλύσουν το θέμα των πολλαπλών συντάξεων αξιωματούχων, βρίσκεται η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, με στόχο το θέμα να οδηγηθεί σύντομα στη Ολομέλεια για απόφαση, όπως ανέφερε ο προεδρεύων της Επιτροπή, Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσης Παντελίδης μετά τη σημερινή συνεδρία.
Στόχος της Επιτροπή
Την ίδια ώρα αναμένεται σχετικό νομοσχέδιο από την Κυβέρνηση. Όπως λέχθηκε σήμερα στη Επιτροπή για το νομοσχέδιο ολοκληρώθηκε ο νομοτεχνικός έλεγχος.
Ο προεδρεύων της Επιτροπή, Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσης Παντελίδης ανέφερε ότι στη συζήτηση προκύπτουν διαρκώς νέα στοιχεία και ερωτήματα που περιπλέκουν ένα ήδη σύνθετο πρόβλημα.
Ωστόσο επαναβεβαίωσε τον στόχο της Επιτροπής το πρόβλημα να πάψει να υφίσταται, να αυξηθεί το όριο αφυπηρέτησης των αξιωματούχων που σήμερα είναι στα 60 έτη και να υπάρξει ένας εξορθολογισμός μέσα στα συνταγματικά πλαίσια.
Σημείωσε επίσης ότι δεν μπορεί να ψηφιστεί κάτι που να καταργεί κατοχυρωμένα δικαιώματα, αλλά η ρύθμιση θα αφορά τα μελλοντικά δικαιώματα.
Πρόσθεσε ότι κατά τη σημερινή συνεδρία καλύφθηκε σημαντικό μέρος της συζήτησης, ενώ στο ερώτημα κατά πόσο η Κυβέρνηση θα αποστείλει νομοσχέδιο, το Υπουργείο Οικονομικών ανέφερε ότι έχει ολοκληρωθεί η σχετική νομοτεχνική μελέτη.
Παράλληλα, ο κ. Παντελίδης ανέφερε ότι οι προτάσεις νόμων των βουλευτών είναι προς συζήτηση και στόχος είναι να τεθούν στην Ολομέλεια.
Ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ – Συνεργασία Αλέκος Τρυφωνίδης επεσήμανε ότι η Βουλή συζητά για προτάσεις νόμου που η Νομική Υπηρεσία είπε ότι είναι αντισυνταγματικές. Σημείωσε ότι για το κόμμα του τα νομοθετήματα που θα έρθουν είτε από τη Βουλή είτε από την Κυβέρνηση, θα πρέπει να αγγίζουν όλες τις πτυχές του θέματος που αφορούν τις πολλαπλές συντάξεις, όπως το ασυμβίβαστο βουλευτών, το θέμα των θητειών και άλλα. Θα πρέπει όπως είπε να γίνει κάτι συνολικό, όχι μερικό και να είναι συνταγματικά ορθό.
Ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Σταύρος Παπαδούρης είπε ότι η Επιτροπή έκλεισε την κατ’ άρθρο συζήτηση για όλες τις προτάσεις και έμειναν κάποιες απαντήσεις που εκκρεμούν από πλευρά της Νομικής Υπηρεσίας και του Γενικού Λογιστηρίου. Στόχος, όπως είπε είναι να πάει στην Ολομέλεια το θέμα μέχρι το τέλος του χρόνου.
Ξεκαθάρισε ότι στόχος είναι να περάσει κάτι συνταγματικό, με βάση και τις σχετικές αποφάσεις δικαστηρίων το 2014 και το 2016, ώστε να πέσει ο νόμος στο δικαστήριο. Πρόσθεσε ότι δεν μπορούν να επηρεάσουν δικαιώματα σε υφιστάμενους αξιωματούχους και πρέπει να επικεντρωθούν στα μελλοντικά ωφελήματα για τα οποία δεν υπάρχουν υφιστάμενες προσδοκίες.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Νέο σοβαρό εργατικό ατύχημα σε κατάστημα του «Σκλαβενίτη»
- Τέμπη: Email της Καρυστιανού προκαλεί «πονοκέφαλο» σε φον ντερ Λάιεν και Μέτσολα
- Πέθανε ο Ντικέμπε Μουτόμπο
- Πατέρας 17χρονου που ξύρισε με φαλτσέτα έναν 12χρονο: «Τίποτα δεν έγινε με το ζόρι – Του αρέσει να κουρεύει»
- Τραγωδία στην Κέρκυρα: Μητέρα και κόρη πνίγηκαν στη θάλασσα - Η μια πήγε να βοηθήσει την άλλη (Εικόνες, Βίντεο)
- Οδηγός μετέτρεψε Porsche σε εξάτροχο σπορ αμάξι με καρότσα
- Βασίλης Οικονόμου: Έδιωξε τον διευθυντή του γραφείου του μετά από δημοσιεύματα για σπείρα trafficking
- Κλείνει Σεμπά ο Πανιώνιος
- Νετανιάχου σε Ιρανούς: Ρίξτε το καθεστώς σας
- Τζώνη Καλημέρης;
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Sigma Live
- Ακυρώθηκαν όλες οι αυριανές πτήσεις από τα αεροδρόμια Βρυξελλών λόγω απεργίας
- Η Τουρκία σε αναμμένα κάρβουνα για τη συσσώρευση δυτικών δυνάμεων στην Κύπρο
- Το κόμμα του Νετανιάχου ενισχύει τα ποσοστά του μετά τη δολοφονία του Νασράλα
- «Στη Ρωσία υπάρχουν περισσότεροι πολιτικοί κρατούμενοι από ό,τι στη ΕΣΣΔ»
- Στην τελική ευθεία οι προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις αξιωματούχων
- Νετανιάχου σε Ιράν: Δεν υπάρχει περιοχή που δεν μπορεί να φθάσει το Ισραήλ
- Απάτη στο όνομα του νέου αρχηγού Αστυνομίας Κύπρου-Έτσι ξεγελούν τους πολίτες
- GSI -Βασιλικό στη συνάντηση ΓΓ ΑΚΕΛ με Υπουργό Ενέργειας
- Eurofighter: Μπορεί σύντομα στην Τουρκία
- Πεκίνο: Από 15 Οκτωβρίου χωρίς βίζα οι Κύπριοι στην Κίνα

- Τελευταία Νέα Sigma Live
- Στην τελική ευθεία οι προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις αξιωματούχων
- Η Τουρκία σε αναμμένα κάρβουνα για τη συσσώρευση δυτικών δυνάμεων στην Κύπρο
- «Στη Ρωσία υπάρχουν περισσότεροι πολιτικοί κρατούμενοι από ό,τι στη ΕΣΣΔ»
- Ακυρώθηκαν όλες οι αυριανές πτήσεις από τα αεροδρόμια Βρυξελλών λόγω απεργίας
- Απάτη στο όνομα του νέου αρχηγού Αστυνομίας Κύπρου-Έτσι ξεγελούν τους πολίτες
- Eurofighter: Μπορεί σύντομα στην Τουρκία
- Η Τιχανούσκαγια υποστηρίζει την προσφυγή Λιθουανίας στο ΔΠΔ για τις απελάσεις
- GSI -Βασιλικό στη συνάντηση ΓΓ ΑΚΕΛ με Υπουργό Ενέργειας
- Νετανιάχου σε Ιράν: Δεν υπάρχει περιοχή που δεν μπορεί να φθάσει το Ισραήλ
- Παράθυρο για νέα μείωση των επιτοκίων ανοίγει η Λαγκάνρτ
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- ΓΣΕΕ: Γενική απεργία στις 20 Νοεμβρίου
- Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών και φορέων η “1η Ανοικτή Συζήτηση – Ενημέρωση, για τα Λιβάδια
- Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα: Όλα τα μέτρα και οι δημοσιονομικοί στόχοι έως το 2028
- Η συνενοχή της Δύσης στο δράμα του παλαιστινιακού λαού
- Βασίλης Οικονόμου: Έδιωξε τον διευθυντή του γραφείου του μετά από δημοσιεύματα για «ξέπλυμα» από trafficking
- Ο άνθρωπος «χωρίς ταυτότητα» στην αγκαλιά της οικογένειάς του – Κινδυνεύει με απέλαση;
- Παράθυρο για νέα μείωση των επιτοκίων ανοίγει η Λαγκάρντ
- Ξυλόκαστρο: Στενοί φίλοι και πατεράδες μικρών παιδιών οι νεκροί από τη φωτιά
- Θεσσαλονίκη: Ποινή με κοινωφελή εργασία σε 18χρονο – «Το έκανα για μαγκιά» είπε στο δικαστήριο
- Κορινθία: Σημαίνει συναγερμός από τις συνεχείς αναζωπυρώσεις, που οδηγούν στην εκκένωση 12 οικισμών