Στην παρουσία ΠτΔ συναυλία για τον Μάριο Τόκα στη Λεμεσό

Η Λεμεσός τίμησε για ακόμα μια χρονιά τη μνήμη του μεγάλου Λεμεσιανού μουσικοσυνθέτη, Μάριου Τόκα, με συναυλία που πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Τετάρτης, στο δημοτικό κηποθέατρο «Μάριος Τόκας», στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη.

Σε χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, ανέφερε πως, 15 χρόνια από το θάνατό του και η αγάπη όλων προς τον Μάριο αποδείχθηκε πολύ μεγάλη για να χωρέσει στο κηποθέατρο που φέρει το όνομα του. 

«Ο μεγάλος μας μουσουργός, που αγαπήθηκε από όλους

στην Κύπρο και την Ελλάδα, ιδιαίτερα όμως από εμάς τους συμπολίτες του, εδώ στη Λεμεσό, εξακολουθεί να είναι ανάμεσα μας, με την ανεπανάληπτη μουσική του», πρόσθεσε.

Ο κ. Νικολαΐδης έφερε στην μνήμη του θύμισες από τον καιρό που, μικρά παιδιά, έπαιζαν στην ίδια γειτονιά με τον Μάριο Τόκα, σημειώνοντας την αγάπη του για την μουσική και το μεγάλο του ταλέντο.

Οι εκδηλώσεις αυτές, συνέχισε, είναι κατάθεση ψυχής, αγάπης και τιμής προς έναν άνθρωπο που τον αισθανόμαστε όλοι, όχι απλά ως συμπολίτη μας, αλλά ως φίλο και αδελφό μας. «Είναι γι' αυτό που οι εκδηλώσεις αυτές δεν θα σταματήσουν ποτέ, όσο θα υπάρχουν άνθρωποι που αγαπούν τον Μάριο και τραγουδούν τα τραγούδια του», συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Λεμεσού.

Ο αδελφός του Μάριου Τόκα, Νίκος Τόκας, ανέφερε πως απουσία του Μάριου γίνεται εντονότερη όσο περνάει ο καιρός, ωστόσο «αν είναι κάτι που μας παρηγορεί από την αναπάντεχη απώλεια του, είναι η αγάπη όλων εσάς, όλου του κόσμου γενικότερα, προς το έργο και την προσφορά του, μια αγάπη και εκτίμηση που εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους».

«Ο Μάριος μας δεν έγραφε τραγούδια για να ξεχωρίζει, έγραφε τραγούδια για να ενώνει και να φτιάχνει παρέες όπως συχνά έλεγε και ο ίδιος» είπε και εξέφρασε την βεβαιότητα του ότι «απόψε ο Μάριος, εκεί που βρίσκεται, δεν θα νιώθει μοναξιά, αλλά αντίθετα θα είναι πολύ χαρούμενος γιατί σε αυτόν τον χώρο, που φέρει και το όνομα του, βρίσκονται οι φίλοι του, οι συνεργάτες του, όλοι εσείς που αγαπήσατε την μουσική του και σαν μια μεγάλη χορωδία θα τραγουδήσετε τις μεγάλες του επιτυχίες».

Ανέφερε δε ότι τα αδέλφια του αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι να διαφυλάξουν και να αναδείξουν το έργο του και εξέφρασε τη συγκίνηση του, καθώς «μετά από 15 χρόνια, κατάφερα να γράψω αυτό που πάντοτε έλεγα, ένα βιβλίο για τον Μάριο, που αφορά άγνωστες πτυχές από τη ζωή του». Σημείωσε δε ότι όλα τα έσοδα από το βιβλίο θα διατεθούν σε σχολεία για την αγορά μουσικών οργάνων.

Τον Μάριο Τόκα τίμησαν, ερμηνεύοντας τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, σε ένα μουσικό πρόγραμμα που επιμελήθηκε ο Άδμητος Πιτσιλλίδης, ο μαέστρος του Γιώργος Παγιάτης, η Κωνσταντίνα, ο Στέλιος Διονυσίου, ο Κώστας Χατζηχριστοδούλου, η Μαρία Αλεξίου, η Αγνή Καλουμένου, ο Λευτέρης Πιτσιλλίδης   καθώς και η χορωδία του Άρη (κεντρική και παιδική, υπό την διεύθυνση του Σόλωνα Κλαδά).

Διαβάστε ακόμη: ΠτΔ: Στόχος η άμεση επίλυση μεταναστευτικού, στεγαστικού και κυκλοφοριακού

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα