«Στην Κύπρο βλέπεις άσχημες πλευρές του παιχνιδιού»

Την πικρία του για τη μόλις μία (και ολιγόλεπτη) συμμετοχή του στην εθνική Κύπρου εξέφρασε ο Στέλιος Δημητρίου, ο οποίος ελπίζει κάποια στιγμή να πάρει άλλη μια ευκαιρία.

Ο 29χρονος αριστερός μπακ της Μπράντφορντ (Παρκ Άβενιου) είχε περάσει αλλαγή στο 87’ της αναμέτρησης με την Ιορδανία (0-3) και στο επόμενο λεπτό δέχτηκε την κίτρινη κάρτα. Έκτοτε έχει κάνει αρκετά πισωγυρίσματα, κάποια εκ των οποίων ελέω τραυματισμών, αλλά αισιοδοξεί

πως μπορεί να βρει ξανά τα πόδια του και να κερδίσει μια νέα κλήση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

«Είναι κάπως πικρή η καριέρα μου στην εθνική Κύπρου. Κλήθηκα, όταν είχα κατακτήσει το πρωτάθλημα με τη Σεντ Μίρεν, έκανα ντεμπούτο σ’ ένα φιλικό, μετά μεταγράφηκα στη Ρος Κάουντι, δεν αγωνιζόμουν πολύ και δεν κλήθηκα ξανά.

Για να είμαι ειλικρινής, ακόμη και μία συμμετοχή έχει την αξία της, συνεπώς δεν παραπονιέμαι. Όταν παίζεις για την πατρίδα σου, είναι διαφορετικό συναίσθημα, μια τιμή για κάθε ποδοσφαιριστή. Θα ήθελα να φορέσω ξανά τη φανέλα της εθνικής, αλλά πρέπει να είμαι ρεαλιστής, στο επίπεδο που είμαι τώρα δεν πρόκειται να συμβεί».

Έχοντας αγωνιστεί σε Τουρκία, Βουλγαρία, Σκοτία και Αγγλία στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του ο Δημητρίου δήλωσε την προτίμησή του στο βρετανικό ποδόσφαιρο.

«Είναι διαφορετικό. Αν παίζεις σε διάφορες χώρες, βλέπεις τους διαφορετικούς τρόπους προπόνησης, αλλά έχω απολαύσει περισσότερο το παιχνίδι στο Ηνωμένο Βασίλειο, επειδή εδώ βλέπεις μόνο τα καλά πράγματα. Αν αγωνιστείς σε χώρες όπως η Βουλγαρία ή ακόμη και η Κύπρος, βλέπεις άσχημες πλευρές του παιχνιδιού, τις οποίες δεν συναντάς στη Βρετανία, είναι πράγματα που δεν σου λείπουν».

Ο γεννημένος στο Λονδίνο άσος αναφέρθηκε και στα δύο τρόπαια της καριέρας του, το σούπερ καπ με τον Ερμή το 2014, και το πρωτάθλημα στη Σκοτία με τη Σεντ Μίρεν.

«Στην Κύπρο ήταν μεγάλο επίτευγμα η κατάκτηση του σούπερ καπ, διότι ήμασταν ένας σύλλογος που είχε προβιβαστεί από τη δεύτερη κατηγορία, μια μικρή επαρχιακή ομάδα με όχι πολύ κόσμο, αλλά καταφέραμε από την πρώτη σεζόν να βγούμε στην Ευρώπη, όπου παίξαμε κόντρα στους Γιανγκ Μπόις. Ήταν άλλη μια μεγάλη εμπειρία το Γιουρόπα Λιγκ. Στο σούπερ καπ επικρατήσαμε του ΑΠΟΕΛ, του μεγαλύτερου συλλόγου στην Κύπρο την τελευταία δεκαετία.

Στο τέλος της ημέρας, αν έχεις αναμνήσεις τέτοιες, τρόπαια ή ακόμη και αυτό που κάναμε με τη Σεντ Μίρεν, άλλο ένα μεγάλο επίτευγμα. Εγώ ήλθα Ιανουάριο, όταν η ομάδα ήταν στον πάτο της Τσάμπιονσιπ. Κερδίσαμε την παραμονή την τελευταία αγωνιστική και την επόμενη σεζόν πήραμε τον τίτλο. Απόλαυσα περισσότερο την παραμονή από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, καθώς όλοι πίστευαν ότι η Σεντ Μίρεν έχει πιθανότητες να το κάνει».

Keywords
Τυχαία Θέματα