Στην Κύπρο τα ξημερώματα ο 3ος ύποπτος γιατρός της "Ωριλά"

Τα ξημερώματα αναμένεται να επιστρέψει στην Κύπρο ο 3ος γιατρός ο οποίος φέρεται επίσης ύποπτος για για συμμετοχή σε κύκλωμα με μίζες. Πρόκειται για τον διευθυντή της ωτορινολαρυγγολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Εναντίον του υπόπτου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης το οποίο αναμένεται να εκτελεστεί με το που θα πατήσει το πόδι του στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Σύμφωνα με την αστυνομία αναμένεται

ν' ανακριθεί και στη συνέχεια θα όδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου για να ζητηθεί περαιτέρω κράτηση του.

Το διάταγμα κράτησης για τους άλλους 2 υπόπτους λήγει την ερχόμενη Κυριακή και δεν αποκλείεται η αστυνομία να αιτηθεί κράτησης 4 ημερών προκειμένου να παρουσιάσει εκ νέου όλους τους υπόπτους, ενώπιον δικαστηρίου την Κυριακή. Την ίδια ώρα οι εξετάσεις της αστυνομίας συνεχίζονται.

Από την πλευρά του ο παγκύπριος ιατρικός σύλλογος δεν εκφράζει έκπληξη από τα όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες και παρά τη θλίψη που προκαλείται εκφράζεται και αισιοδοξία καθώς όπως ανέφερε ο πρόεδρος της επιτροπής δεοντολογίας του ΠΙΣ, στην εκπομπή Μεσημέρι και κάτι, έσπασε επιτέλους το απόστημα.

Για το όλο θέμα των 2 κυβερνητικών ιατρών που τελούν υπό κράτηση, τοποθετήθηκε σήμερα με ανακοίνωση και η Ωτορινολαρυγγολογική Εταιρεία Κύπρου. Την ανακοίνωση προσυπογράφουν ο πρόεδρος της εταιρεάις Δρ. Νεόφυτος Έλληνας και ο γραμματέας Δρ. Γεράσιμος Κυριακίδης.

Σε ανακοίνωσή της η Ωτορινολαρυγγολογική εταιρεία Κύπρου ανέφερε "Με σεβασμό προς το έργο των ανακριτικών αρχών, έχουμε υποχρέωση να προστατεύσουμε το ήθος των συναδέλφων μας. Οι δυσάρεστες αποκαλύψεις μας προβλημάτισαν. Δεν επιτρέπεται να στοχοποιούνται και να ισοπεδώνονται οι συνάδελφοί μας προτού βγει επίσημο πόρισμα".

Όπως ανακοίνωσε η Ωτορινολαρυγγολογική εταιρεία Κύπρουη "Δηλώνουμε με υπεύθυνη τοποθέτηση ότι καταδικάζουμε τον χρηματισμό ιατρών των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Αν μετά το πέρας των ανακρίσεων αποδειχθούν ευθύνες θα υπάρξουν και από μέρους μας πειθαρχικές ποινές".

Πάντως στις 19 Μαϊου θα συνέλθει εκτάκτως το συμβούλιο του ιατρικού σωματείου, προκειμένου να εξετάσει το όλο θέμα αλλά και για ν' αποφασίσει εάν θα προχωρίσουν στην άσκηση και πειθαρχικής διερεύνησης στο παρόν στάδιο ή εάν θα αναμένουν την ολοκλήρωση της ποινικής υπόθεσης εναντίον των 2 ιατρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα