Στην Κύπρο ο Δένδιας - Βλέπει ΥΠΕΞ και ΠτΔ με φόντο το Γιαβούζ

Στην Κύπρο εκτάκτως βρίσκεται σήμερα Δευτέρα ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας, όπου θα έχει συναντήσεις με τον ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη στις 16:30 και με τον πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στις 18:30 στο Προεδρικό Μέγαρο. 

O Έλληνας ΥΠΕΞ κατά τη συνάντηση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη έγραψε στο twitter: "Συνάντηση με τον φίλο Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου

Νίκο Χριστοδουλίδη στη Λευκωσία. Στενή συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου για τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο".

To κυπριακό Υπουργείο Εξωτερικών από την πλευρά του με tweet ανέφερε: "Εγκάρδια υποδοχή στη Λευκωσία επεφύλαξε προ ολίγου ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης στον ΥΠΕΗ της Ελλάδας Νίκο Δένδια. Σε εξέλιξη αυτή την ώρα κατ' ιδίαν συνάντηση και διευρυμένες διαβουλεύσεις στο Υπουργείο Εξωτερικών. Συντονισμός και αλληλοενημέρωση υπό το φως και τελευταίων εξελίξεων".

Όπως πληροφορείται το ΣΙΓΜΑ, η κάθοδος του κ. Δένδια αποφασίστηκε μετά από τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη. 

Κατά την εδώ παρουσία του, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα ενημερώσει εκτενώς για τα όσα ειπώθηκαν πίσω από κλειστές πόρτες, κατά την παρουσία του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι το περιεχόμενο των Ελληνοαμερικανικών διαβουλεύσεων σε αυτή την κρίσιμη χρονικά συγκυρία για την ΚΔ ήταν τέτοιο, που καθιστούσε την έκτακτη επίσκεψη του κ. Δένδια επιβεβλημένη.

Σκοπός της επίσκεψης είναι και ο συντονισμός Λευκωσίας-Αθήνας υπό το φως των συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων και ενόψει του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, στις 14 του μηνός.

Keywords
Τυχαία Θέματα