Στην κατάψυξη τα εμβόλια της AstraZeneca, καθυστερούν οι παραδόσεις

H καλοκαιρινή πτώση στις μολύνσεις κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο καθυστέρησε τα αποτελέσματα των δοκιμών για το πιθανό εμβόλιο Covid-19 της AstraZeneca, κάνοντας την φαρμακευτική εταιρεία να καθυστερήσει την παράδοση εμβολίων στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο επικεφαλής εμβολίων της Βρετανίας δήλωσε την Τετάρτη ότι θα λάβει μόλις 4 εκατομμύρια

δόσεις του πιθανού εμβολίου φέτος, έναντι αρχικών εκτιμήσεων για 30 εκατομμύρια έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Η AstraZeneca δήλωσε την Πέμπτη ότι πάνε πίσω οι παραδόσεις, ενώ αναμένει τα δεδομένα από κλινικές δοκιμές τελικού σταδίου, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η διάρκεια ζωής των προμηθειών.

Διατηρεί το εμβόλιο παγωμένο σε μεγάλα δοχεία, ενώ θα προσθέσει μόνο ένα τελευταίο συστατικό, θα το βάλει σε φιαλίδια και θα το διατηρήσει σε θερμοκρασία ψυγείου, όταν το εμβόλιο πλησιάσει στην έγκριση.

«Εχουμε καθυστερήσει λίγο στις παραδόσεις, γι' αυτό το εμβόλιο διατηρείται σε παγωμένη μορφή», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Pascal Soriot σε τηλεδιάσκεψη.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι η AstraZeneca είναι «πλήρως» προετοιμασμένη να λανσάρει το εμβόλιο, όταν είναι έτοιμο, προσθέτοντας ότι το εβδομαδιαίο πρόγραμμα παράδοσης της εταιρείας θα πρέπει να ταιριάζει περίπου με αυτό που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Διαβάστε ακόμη: 

Τα δέκα εμβόλια κατά του κορωνοϊού που βρίσκονται στην τελευταία φάση

Βρετανία: Χάος στους δρόμους του Λονδίνου πριν το lockdown (BΙΝΤΕΟ &ΦΩΤΟΣ)

Keywords
Τυχαία Θέματα