Στην ίδια γραμμή Κύπρος και Ισραήλ

Όλο το φάσμα των σχέσεων Κύπρου-Ισραήλ βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό στο Ισραήλ.

Νίκος Αναστασιάδης και Βενιαμίν Νετανιάχου επανέλαβαν τις σχέσεις φιλίας που συνδέουν πλέον τις δύο χώρες και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για το γεγονός ότι η συνάντηση πραγματοποιείται σε πολύ σύντομο διάστημα μετά την τελευταία που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία.

«Είναι χαρά μου που σας βλέπω ξανά. Έχουμε τόσο στενές σχέσεις, είμαστε πολύ κοντά γεωγραφικά, σε αξίες, σε συμφέροντα και στο πνεύμα. Σας

καλωσορίζω και θα ήθελα να συζητήσουμε το όλο φάσμα των σχέσεών μας. Τα πάντα. Εμπόριο, Ενέργεια, τουρισμό, Eπισκέψεις Aρχηγών κρατών», ανέφερε ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός καλωσορίζοντας τον Νίκο Αναστασιάδη στο γραφείο του.

Πρόσθεσε επίσης ότι η Κύπρος και το Ισραήλ είναι αρκετά κοντά γεωγραφικά και οι εκατέρωθεν επισκέψεις μπορούν να γίνονται συχνά.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι ο ίδιος προσβλέπει στις συνομιλίες και στις διαβουλεύσεις που πάντοτε βοηθούν στην περαιτέρω προώθηση των σχέσεων μας και εξέφρασε πως θα οι δύο χώρες όπως πάντοτε θα είναι στην ίδια γραμμή.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατ΄ιδίαν συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ και ακολούθως παρακάθισαν σε διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών που διήρκησαν περισσότερο από μία ώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα